Eső és hatalmas szél tarolja le az országot: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

Eső és hatalmas szél tarolja le az országot: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu
Erős, viharos szelet hozhat a Dunántúlra a pénteki nap. Keletebbre viszont záporok, zivatarok érkezhetnek.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Határozottan megváltozott az időjárás: szeles napok fogják felváltani a hőségnapokat. A következő napokban északi, északnyugati áramlással áramlik majd be a hűvösebb levegő a Kárpát-medencébe - olvasható az Időkép.hu oldalán. Pénteken a Dunántúlon megerősödik, többfelé viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A Kisalföldön, a Balaton környékén és a Dunántúl magasabban fekvő területein akár 70 km/h-t meghaladó széllökésekre is lehet számítani.

Kép forrása: Időkép.hu

A Dunától keletre még mérsékeltebb lesz a légmozgás, de hétvégén már országszerte élénk, erős északnyugati szélre készülhetünk. Viharos széllökések ekkor már csak leginkább a hegyekben fordulhatnak elő.

Pénteken a szeles idő mellett elszórt záporokra, helyenként zivatarokra is készülhetünk a Dunától keletre fekvő tájakon. De ezek csak kisebb területekre hozhatnak érdemi csapadékutánpótlást. A maximum-hőmérsékletek 22 és 28 fok között alakulnak, a Nyugat-Dunántúlon mérhetjük a legalacsonyabb értékeket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 4. 06:03