2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Eső és hatalmas szél tarolja le az országot: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

agrarszektor.hu
Erős, viharos szelet hozhat a Dunántúlra a pénteki nap. Keletebbre viszont záporok, zivatarok érkezhetnek.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Határozottan megváltozott az időjárás: szeles napok fogják felváltani a hőségnapokat. A következő napokban északi, északnyugati áramlással áramlik majd be a hűvösebb levegő a Kárpát-medencébe - olvasható az Időkép.hu oldalán. Pénteken a Dunántúlon megerősödik, többfelé viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A Kisalföldön, a Balaton környékén és a Dunántúl magasabban fekvő területein akár 70 km/h-t meghaladó széllökésekre is lehet számítani.

Kép forrása: Időkép.hu

A Dunától keletre még mérsékeltebb lesz a légmozgás, de hétvégén már országszerte élénk, erős északnyugati szélre készülhetünk. Viharos széllökések ekkor már csak leginkább a hegyekben fordulhatnak elő.

Pénteken a szeles idő mellett elszórt záporokra, helyenként zivatarokra is készülhetünk a Dunától keletre fekvő tájakon. De ezek csak kisebb területekre hozhatnak érdemi csapadékutánpótlást. A maximum-hőmérsékletek 22 és 28 fok között alakulnak, a Nyugat-Dunántúlon mérhetjük a legalacsonyabb értékeket.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?