Súlyos kijelentést tett az USA külügyminisztere az orosz-ukrán háborúról

Súlyos kijelentést tett az USA külügyminisztere az orosz-ukrán háborúról

MTI
Az Egyesült Államok külügyminisztere a világ 20 legnagyobb gazdaságát tömörítő G20-országcsoport külügyminisztereinek indonéziai találkozóján felszólította Oroszországot, hagyjon fel az ukrajnai gabona exportjának akadályozásával.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Antony Blinken a kétnapos találkozó pénteki, zárt ajtók mögötti plenáris ülésén az élelmiszer- és energiabiztonság témájában szólalt fel. Egy neve elhallgatását kérő nyugati, az eseményen résztvevő diplomata szerint egyenesen orosz hivatali partnerének, Szergej Lavrovnak címezte szavait.

"Orosz kollégáinkhoz szólok: Ukrajna nem a maguk országa. A gabonája nem a maguké. Miért vonják blokád alá a kikötőket? Engedniük kell a gabonaszállítást!" - számolt be a felszólalásról a diplomata, aki hozzátette azt is, hogy az amerikai tárcavezető nem volt hajlandó külön is egyeztetni Lavrovval. A diplomata felidézte, hogy Antony Blinken szerint "Oroszország a probléma forrása, az Egyesült Államok pedig a megoldásra összpontosít".

Az amerikai tárcavezető Retno Marsudi indonéz külügyminiszterrel folytatott megbeszélésén is szó volt Oroszországról, amelynek során leszögezte: a koronavírus-járvány következményei még mindig érezhetők világszerte, és "az Ukrajna elleni orosz agresszió sajnos még az eddiginél is jobban megnehezíti a dolgokat". Szergej Lavrov a maga részéről kifogásolta, hogy az egyeztetések "azonnal eltértek a tárgytól", és elutasította azokat az "őrült kritikákat", amelyeket a találkozón a nyugati országok Oroszország felé fogalmaztak meg.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?