Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.10. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.10. vasárnap

agrarszektor.hu
Gomolyfelhős, napos időre van kilátás, több felhő az északkeleti, keleti megyékben képződik - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.07.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.07.10.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.07.10.) napon.

2022.07.10. vasárnap: Gomolyfelhős, napos időre van kilátás, több felhő az északkeleti, keleti megyékben képződik. Legnagyobb eséllyel az ország keleti harmadán fordulhat elő zápor, zivatar, de máshol sem zárható ki kialakulásuk. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és az északkeleti megyékben többfelé lesz erős, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek, emellett zivatar környezetében is előfordulhat viharos széllökés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 22, 27 fok között várható.
Késő estére általában 15 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront éri el hazánkat, emiatt legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Erősödhet a görcskészség, megnyúlhat a reflexidő.

A következő napon várható időjárás

2022.07.11. hétfő: A napsütés mellett fátyolfelhőkre és erőteljes nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. A keleti, északkeleti megyékben elszórtan, a nyugati határ közelében néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

Friss híreink:

Teljesen új gépekkel tarolná le a földeket a német gyártó: ilyen még nem volt a piacon
Olyan újítással rukkolt elő a Lemken, amire senki se számított: a német mezőgazdasági gépgyártó egy zseniális megoldással bővíti ki a kultivátorok felhasználási lehetőségeit. A gyártó a Steketee "EC-Steer" névre keresztelt párhuzamos kormánykerettel lehetőséget kínál a gazdálkodóknak meglévő eszközeik korszerűsítésére.

Tényleg a vesztébe rohan a világ? Sokkal nagyobb a baj, mint eddig hittük
A klímaváltozás kétségtelenül kezdi rárúgni az ajtót a világra, ennek ellenére a mai napig találkozhatunk (sajnos elég sokszor) a klímahiszti szóval. Akinek viszont van bármennyire is reális meglátása, tudja, hogy a baj nagyobb, mint hinnénk - és ez nem úgy tűnik, mint ami egyhamar meg fog változni. Arról nem beszélve, hogy ez az egész mezőgazdaságra is kihat. Márpedig, ha arra kihat, akkor bizony az élelmiszeriparra is, és az pedig ránk, emberekre. Szárazság, jégeső, kései vagy korai fagyok, enyhe telek és extrém időjárási körülmények - ezekkel mind-mind meg kell birkóznia a termelőknek, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy nemcsak az éghajlatváltozás hat az agráriumra, hanem az agrárium is az éghajlatra.

Kipusztíthatatlan növények a kertben: ezek a zord körülmények között is virágoznak
Nem mindenkinek adatott meg a kertjében az egészséges, jó minőségű talaj, és habár különböző praktikákkal lehet javítani a termőföld állapotán, nem feltétlenül szükséges. Számtalan olyan dísznövény létezik ugyanis, amelyek kevés gondozás mellett, a zordabb körülmények között is jól érzik magukat, és virágoznak. Összegyűjtöttük, melyek azok a növények, amelyek még a rossz talajban is pompázni fognak a kertünkben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?