Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.11. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.11. hétfő

agrarszektor.hu
Napos, gomolyfelhős idő várható, több felhő az északkeleti megyékben valószínű, és zápor, zivatar is elsősorban ott alakulhat ki - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.07.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.07.11.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.07.11.) napon.

2022.07.11. hétfő: Napos, gomolyfelhős idő várható, több felhő az északkeleti megyékben valószínű, és zápor, zivatar is elsősorban ott alakulhat ki. Kisebb eséllyel a nyugati határ közelében is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hidegfronti hatás megszűnik, egyre kevésbé érezteti hatását, legfeljebb a legérzékenyebbeknél okozhat fejfájást, migrént, vérnyomás-ingadozást.

A következő napon várható időjárás

2022.07.12. kedd: Sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel keleten, északkeleten. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.

Friss híreink:

Fillérekért veszik a barackot az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón
A napokban indult be teljes gőzzel a kajszibarack szezonja Magyarországon, azonban nem kell mindenáron a piacra, illetve a boltokba mennie az embernek ahhoz, hogy hozzájusson a gyümölcshöz. Magyarországon ugyanis számos "Szedd magad" kajsziültetvény található, ahol a "bolti" ár alatt, azaz nagyjából kilogrammonként 800-1100 forintos áron kínálják a garantáltan friss kajszibarackot.

Teljesen új gépekkel tarolná le a földeket a német gyártó: ilyen még nem volt a piacon
Olyan újítással rukkolt elő a Lemken, amire senki se számított: a német mezőgazdasági gépgyártó egy zseniális megoldással bővíti ki a kultivátorok felhasználási lehetőségeit. A gyártó a Steketee "EC-Steer" névre keresztelt párhuzamos kormánykerettel lehetőséget kínál a gazdálkodóknak meglévő eszközeik korszerűsítésére.

Tényleg a vesztébe rohan a világ? Sokkal nagyobb a baj, mint eddig hittük
A klímaváltozás kétségtelenül kezdi rárúgni az ajtót a világra, ennek ellenére a mai napig találkozhatunk (sajnos elég sokszor) a klímahiszti szóval. Akinek viszont van bármennyire is reális meglátása, tudja, hogy a baj nagyobb, mint hinnénk - és ez nem úgy tűnik, mint ami egyhamar meg fog változni. Arról nem beszélve, hogy ez az egész mezőgazdaságra is kihat. Márpedig, ha arra kihat, akkor bizony az élelmiszeriparra is, és az pedig ránk, emberekre. Szárazság, jégeső, kései vagy korai fagyok, enyhe telek és extrém időjárási körülmények - ezekkel mind-mind meg kell birkóznia a termelőknek, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy nemcsak az éghajlatváltozás hat az agráriumra, hanem az agrárium is az éghajlatra.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?