Valami történt a németeknél: egyre kevesebben veszik ezeket a gyümölcsöket

Valami történt a németeknél: egyre kevesebben veszik ezeket a gyümölcsöket

agrarszektor.hu
A GfK piackutató adatai szerint Németországban 9%-kal kevesebb friss gyümölcsöt vásároltak a fogyasztók júniusban az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest. Ebben a kategóriában a 8-9% körüli infláció hatása nem jelentkezik: az átlagár csak 2%-kal emelkedett, így a forgalom is elmarad a tavalyitól.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A kategóriába tartozó termékek árai között nagy a szórás, például a dinnye átlagára két számjegyű emelkedést mutatott, de a forgalom így is 10%-kal maradt el a tavalyitól, és a csonthéjasok árbevétel is 5%-kal csökkent. Hasonló visszaesés jellemzi 2022. első félévét (-8%), különösen az egzotikus gyümölcsöknél nagy a visszaesés (-14%). A friss zöldségeknél június hónapban mennyiségben 7%-os, értékben 9%-os a csökkenés, de az első félév egészében 10% feletti mértékben esett vissza mind a volumen, mind az árbevétel. Az infláció ellenére csak a paradicsom ára nőtt jelentős mértékben (+12%), ami árbevételben 1%-os növekedést jelentett a jóval kisebb értékesített volumen (-10%) mellett - írja a FruitVeB

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?