Sok ültetvény eltűnhet az országból: búcsúzhatunk több magyar gyümölcstől is?
A klímaváltozás, valamint a gyümölcsösök életkora és egészségi állapota nagyon rizikóssá teszi a gyümölcstermesztést Magyarországon.
A klímaváltozás, valamint a gyümölcsösök életkora és egészségi állapota nagyon rizikóssá teszi a gyümölcstermesztést Magyarországon.
A franciák negyede véli úgy, nem engedheti meg magának, hogy naponta 5 adag zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasszon.
Megkezdődött az idei meggyszezon Magyarországon, a termés nagy része azonban külföldre kerül.
Bőségesen virágzó állományok és jó korai kilátások a magyar szamócaszezon kezdetén.
Egy igazi hullámvasúton "ül" a körtetermelés mind Magyarországon, mind Európában.
A friss fogyasztásra szánt termékek ágazatában továbbra is szükség van a szállítási hálózatok optimalizálására.
Az AKI friss kiadványából kiderült, hogy kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is.
Ilyen változások várhatóak a paradicsom piacán a 2022-es őszi és téli szezonban.
A tavalyinál 6%-kal több sárgarépa várható a franciáknál, pedig a terület 5%-kal kisebb a tavalyinál.
Júniusban a tavalyinál 9%-kal kevesebb friss gyümölcsöt vásároltak a németek.
1976 óta nem volt ilyen drágulás ezen a téren.
Kevesebb lesz idén a meggy, és nőhet az ára.
A feldolgozás már leállt és a friss olasz alma is megjelent a piacon.
Lengyelországtól a termelésben átvesszük az első helyet.
A precíziós technológiák alkalmazása és a rezisztenciakezelés ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség a fenntartható és versenyképes kukoricatermesztés érdekében.
Új kutatások célja, hogy a hiányzó információk révén jobban megértsük az ökoszisztémák változásainak globális hatásait.
A kiskertek művelése az öngondoskodáson túl állandó elfoglaltságot és új célt is adhat a hátrányos helyzetű családoknak.
Volumenében továbbra is takaréklángon van a termékpálya, értékben pedig még csökken is.
2023-ban olyan megállapodás született a WWF és a K&H között, amelynek célja a biodiverzitás fontosságára való figyelemfelhívás.
Az elmúlt évek időjárási anomáliái – különösen a csapadékszegény, aszályos tavaszok – folyamatosan növelik a posztemergens gyomirtási technológiák jelentőségét a kukoricatermesztésben.