Alig veszik ezeket az élelmiszereket a franciák: ez már nekik is luxus
A franciák negyede véli úgy, nem engedheti meg magának, hogy naponta 5 adag zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasszon.
A franciák negyede véli úgy, nem engedheti meg magának, hogy naponta 5 adag zöldséget vagy gyümölcsöt fogyasszon.
Megkezdődött az idei meggyszezon Magyarországon, a termés nagy része azonban külföldre kerül.
Bőségesen virágzó állományok és jó korai kilátások a magyar szamócaszezon kezdetén.
Egy igazi hullámvasúton "ül" a körtetermelés mind Magyarországon, mind Európában.
A friss fogyasztásra szánt termékek ágazatában továbbra is szükség van a szállítási hálózatok optimalizálására.
Az AKI friss kiadványából kiderült, hogy kevesebb paradicsom termett Magyarországon és globálisan is.
Ilyen változások várhatóak a paradicsom piacán a 2022-es őszi és téli szezonban.
A tavalyinál 6%-kal több sárgarépa várható a franciáknál, pedig a terület 5%-kal kisebb a tavalyinál.
Júniusban a tavalyinál 9%-kal kevesebb friss gyümölcsöt vásároltak a németek.
1976 óta nem volt ilyen drágulás ezen a téren.
Kevesebb lesz idén a meggy, és nőhet az ára.
A feldolgozás már leállt és a friss olasz alma is megjelent a piacon.
Lengyelországtól a termelésben átvesszük az első helyet.
Gyökeresen átalakulhat a vetőmagágazat, ezekre a változásokra alaposan fel kell készülni.
Szabó László, az Agárdi Pálinkafőzde társtulajdonosa szerit jelentősen megnőtt a különböző alkoholos italok alkoholmentes változatai iránti kereslet.
A hatóanyag-kivonások árnyékában egyre jobban előtérbe kerülnek a különböző biológiai megoldások.
Az árérzékenység és az importverseny kihívásai ellenére a hazai élelmiszeripar exportorientációban is látja a fejlődés kulcsát.
Egyes régiókban 2060-ra a 3,0°C-os küszöb átlépése is valószínűsíthető, Közép-Európára is baljós jövő vár.
”Egy újgenerációs mulcsvetőgép a mai klímán egy középgazdaságnak sem luxus, hanem realitás” - Pöttinger Terrasem a szakértő szemével