Egyre több van ebből a zöldségből Németországban: durván sok termett belőle idén

agrarszektor.hu
Az Agreste prognózisa szerint idén 5%-kal kisebb területről 6%-kal több sárgarépát takarítanak be Franciaországban. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy augusztusban és szeptemberben a frisspiaci sárgarépa termelői ára a tavalyihoz képest 21%-kal, illetve 34%-kal emelkedett.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az Agreste szezon eleji, frisspiaci termékre vonatkozó becslései szerint az idei francia sárgarépa-termőterület a jelentősebb termesztőkörzetekben 10644 hektár, ami 5%-kal kisebb a tavalyinál. A kedvezően alakuló termésátlagok miatt azonban a kisebb területről is 5,6%-kal nagyobb termés várható, mint 2021-ben. A Franciaországban megtermelt frisspiaci sárgarépa volumene a korai prognózis szerint 415 ezer tonna körül alakul majd, ami elsősorban a dél-keleti régió, különösen Aquitánia igen jelentős, körülbelül 30%-os terméstöbbletének köszönhető (egyedül Aquitánia adja a teljes francia termés 42%-át) - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?