2023. október 5. csütörtök Aurél
Egyre több van ebből a zöldségből Németországban: durván sok termett belőle idén

Egyre több van ebből a zöldségből Németországban: durván sok termett belőle idén

agrarszektor.hu
Az Agreste prognózisa szerint idén 5%-kal kisebb területről 6%-kal több sárgarépát takarítanak be Franciaországban. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy augusztusban és szeptemberben a frisspiaci sárgarépa termelői ára a tavalyihoz képest 21%-kal, illetve 34%-kal emelkedett.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Az Agreste szezon eleji, frisspiaci termékre vonatkozó becslései szerint az idei francia sárgarépa-termőterület a jelentősebb termesztőkörzetekben 10644 hektár, ami 5%-kal kisebb a tavalyinál. A kedvezően alakuló termésátlagok miatt azonban a kisebb területről is 5,6%-kal nagyobb termés várható, mint 2021-ben. A Franciaországban megtermelt frisspiaci sárgarépa volumene a korai prognózis szerint 415 ezer tonna körül alakul majd, ami elsősorban a dél-keleti régió, különösen Aquitánia igen jelentős, körülbelül 30%-os terméstöbbletének köszönhető (egyedül Aquitánia adja a teljes francia termés 42%-át) - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?