Egyre több van ebből a zöldségből Németországban: durván sok termett belőle idén

Egyre több van ebből a zöldségből Németországban: durván sok termett belőle idén

agrarszektor.hu
Az Agreste prognózisa szerint idén 5%-kal kisebb területről 6%-kal több sárgarépát takarítanak be Franciaországban. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy augusztusban és szeptemberben a frisspiaci sárgarépa termelői ára a tavalyihoz képest 21%-kal, illetve 34%-kal emelkedett.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az Agreste szezon eleji, frisspiaci termékre vonatkozó becslései szerint az idei francia sárgarépa-termőterület a jelentősebb termesztőkörzetekben 10644 hektár, ami 5%-kal kisebb a tavalyinál. A kedvezően alakuló termésátlagok miatt azonban a kisebb területről is 5,6%-kal nagyobb termés várható, mint 2021-ben. A Franciaországban megtermelt frisspiaci sárgarépa volumene a korai prognózis szerint 415 ezer tonna körül alakul majd, ami elsősorban a dél-keleti régió, különösen Aquitánia igen jelentős, körülbelül 30%-os terméstöbbletének köszönhető (egyedül Aquitánia adja a teljes francia termés 42%-át) - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?