Egyre több van ebből a zöldségből Németországban: durván sok termett belőle idén

Egyre több van ebből a zöldségből Németországban: durván sok termett belőle idén

agrarszektor.hu
Az Agreste prognózisa szerint idén 5%-kal kisebb területről 6%-kal több sárgarépát takarítanak be Franciaországban. Megjegyzendő ugyanakkor, hogy augusztusban és szeptemberben a frisspiaci sárgarépa termelői ára a tavalyihoz képest 21%-kal, illetve 34%-kal emelkedett.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Agreste szezon eleji, frisspiaci termékre vonatkozó becslései szerint az idei francia sárgarépa-termőterület a jelentősebb termesztőkörzetekben 10644 hektár, ami 5%-kal kisebb a tavalyinál. A kedvezően alakuló termésátlagok miatt azonban a kisebb területről is 5,6%-kal nagyobb termés várható, mint 2021-ben. A Franciaországban megtermelt frisspiaci sárgarépa volumene a korai prognózis szerint 415 ezer tonna körül alakul majd, ami elsősorban a dél-keleti régió, különösen Aquitánia igen jelentős, körülbelül 30%-os terméstöbbletének köszönhető (egyedül Aquitánia adja a teljes francia termés 42%-át) - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?