Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.09. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.09. kedd

agrarszektor.hu
Északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, de a napsütést ezt követően is szinte országszerte gomolyfelhők zavarhatják - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.08.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.08.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.08.09.) napon.

2022.08.09. kedd: Északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, de a napsütést ezt követően is szinte országszerte gomolyfelhők zavarhatják. A záporok, zivatarok egyre inkább a déli és a keleti megyékre szorulnak vissza, de egy-egy gyengébb cella máshol sem zárható ki. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként az északkeleti és északnyugati megyékben erős széllökések is lehetnek.

A csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Késő estére 16 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.08.10. szerda: Általában sok napsütésre, nappali gomolyfelhő-képződésre lehet számítani. Csak néhol valószínű zápor. Élénk, többfelé erős lökések kísérik az északi, északkeleti szelet. A délutáni órákban 25, 30 fok várható.

Friss híreink:

Ez a növény óriási biznisz lehet a magyar földeken: egyre többen ültetik itthon
A takarmánycirok a világ egyik legnagyobb mennyiségben termesztett fűféléje és gabonanövénye, ugyanis a cirok nem más, mint a kukorica olcsóbb alternatívája. Magyarországon a szocializmus évei alatt a cirok elterjedt haszonnövény volt, azonban a rendszerváltás után a hazai termelés jelentősen visszaesett. Az elmúlt 5-6 évben azonban ismét fellendülőben van a ciroktermesztés Magyarországon, a 2021-es évben körülbelül 50 ezer hektáron foglalkoztak ezzel a növénnyel. De mit is kell tudni a cirokról, annak termesztéséről, illetve a benne rejlő lehetőségekről? Az Agrárszektor erről kérdezte dr. Palágyi Andreát, a Gabonakutató Nonprofit Kft. Cirok Nemesítési csoportvezetőjét.

Megőrülnek a magyarok ezekért a gépekért: úgy veszik most őket, mint a cukrot
A nehéz körülmények ellenére sem lankadt 2022 első félévében a magyar gazdák gépbeszerzési kedve. Csak az év első három hónapjában 50 százalékkal több mezőgazdasági gépet és eszközt vásároltak a mezőgazdasági szereplők, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban, de az Agrárszektor saját adatgyűjtése szerint ez a tendencia kitartott az elkövetkező hónapokban is. Bár néhány éve már megfigyelhető, hogy a gazdák hatékonyságjavítási szempontból nagyobb teljesítményű gépeket vásárolnak, mint amekkorára a gazdaságuk mérete alapján szükség lenne, mostanra már az is elmondható, hogy a gépbeszerzések során kifejezetten keresik azokat a lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik a precíziós gazdálkodást, illetve a terv szerinti kijuttatást.

Itt a svédek nagy dobása: ez forradalmasíthatja az egész növénytermesztést
Autonóm, elektromos és ultrakompakt traktort tervezett a svéd CAKE nevű cég. Az új robotjármű a kisebb méretű gazdaságok számára kínálna alternatívát a nagyobb, hagyományos gépekkel szemben. A cég közleménye szerint az általuk megálmodott robottraktor képes arra, hogy minden nap, egész nap segítse a gazdákat a szántóföldeken, az ültetvényeken vagy éppen az üvegházakban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02