Nagy a baj a holland gyümölcsösökben: rengeteg a sérült termés a fákon

agrarszektor.hu
Komoly problémák ütötték fel a fejüket a holland gyümölcsösökben. Az aszály mellett a hőség és a napégés is súlyos gondokat okoz jelenleg az ültetvényekben az országban, és rengeteg a károsodott termés a fákon. A károk döntően az almát érintik, de akadnak bajok a körtével is.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A holland gyümölcstermesztők szövetségének, az NFO-nak a tudósítása szerint július közepén betörő hőhullám kiterjedt napégést okozott a gyümölcsösökben - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A károk elsősorban az öntözetlen almaültetvényeket, kisebb mértékben pedig a körtét érintik, a kár mértéke parcellánként nagyon eltérő, a talajtípustól és a fajtáktól is függően. Az NFO szerint a legnagyobb károk az ország délnyugati részén, Jonagold fajtánál jelentkeztek. Az Elstar, a Kanzi és a Golden Delicious kevésbé károsodott. Limburgban szintén változó a kép, fánként háromtól 20 megégett gyümölcsig terjed. A színes fajták károsodtak a legtöbbet, de esetenként a zöld alma is érintett volt. 

Ahol az öntözés lehetséges volt, ott a különbség pontosan az öntözött és nem öntözött határán látható

 - közölte a szövetség.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. szeptember 30. 11:33