Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.01. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.01. csütörtök

agrarszektor.hu
A legtöbb helyen felhősen indul a nap, majd nagyobb eséllyel az északi megyékben szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet nagyobb területen, ott akár többórás szűrt napsütés is lehet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.09.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.09.01.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.09.01.) napon.

2022.09.01. csütörtök: A legtöbb helyen felhősen indul a nap, majd nagyobb eséllyel az északi megyékben szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet nagyobb területen, ott akár többórás szűrt napsütés is lehet. Kezdetben több helyen várható eső, zápor, majd a délutáni órákban a déli megyékbe szorul vissza a csapadék, estére mindenütt megszűnik. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, a Bodrogközben, Zemplénben meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 26 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, csapadékos délnyugati, déli tájakon akár 20 fok alatt is maradhat.
Késő este általában 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2022.09.02 péntek: Az összefüggőbb, vastagabb felhőzet keletebbre húzódik. Az ország nagy részén több órára kisüthet a nap, ugyanakkor többfelé gomolyfelhők képződnek és fátyolfelhők is lesznek az égen. Kezdetben inkább a déli, délkeleti megyékben, majd főleg a Tiszántúlon valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 25 fok között alakul.

Friss híreink:

Színt vallott a Házasodna a gazda sztárja: ez most a térségben a legnagyobb probléma

Errefelé a legnagyobb problémát a domborzat jelenti gazdálkodók számára, a hegyes-dombos vidék nem kedvez a hatékonyságnak - mondta az Agrárszektornak Sándor Alfonz, az RTL Klub Házasodna című műsorának egyik szereplője. A csíkszenttamási fiatalember, bár kisgyermekkora óta kapcsolatban áll a mezőgazdasággal, és a mindennapjait is kitölti a családi gazdaság ügyes-bajos dolgainak intézése, mégis egyfajta hobbiként tekint a munkájára. A szakember lapunknak azt is elmondta, milyen tervei vannak a következő évekre, és hogyan képzeli el a jövőjét a családi gazdaságban.

Beütött a katasztrófa a magyar állattartóknál: ijesztő, ami az ágazatban zajlik

Az elviselhetetlen hőség és szárazság nemcsak nekünk, embereknek és a növényeknek okozott problémát, hanem bizony az állatoknak és az állattartóknak is. Ám nem ez az egyetlen, ami megnehezíti az ágazati szereplők életét, hiszen a rezsi, a munkabérek és tulajdonképpen minden más ára jelentősen megugrott. Legyen szó tejtermékekről, tojásról, húsokról vagy tényleg, bármiről, nincsen kivétel, minden drágul és mindenki helyzete egyre csak nehezedik. Azt pedig mondani sem kell, hogy ezeket természetesen a fogyasztók is meg fogják érezni, hiszen a költségnövekedést muszáj valahogyan beleépíteni az árakba. Ha keményebben szeretnénk fogalmazni, azt is mondhatnánk, hogy vége van a jó világnak. Egyelőre legalábbis biztosan.

Fájdalmas időszak vár a magyar vásárlókra, termelőkre: nincs mese, erre fel kell készülni

A bizonytalanság nagy, egy valami azonban biztos: az elkövetkezendő időszak fájdalmas lesz mind a termelők, mind a fogyasztók számára - mondta az Agrárszektornak Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezérigazgatója. Rendkívül nehéz helyzetben vannak a mezőgazdasági termelők, vállalatok Magyarországon, az igazán nehéz időszak pedig csak most jön a gazdálkodók számára. Azt már most látni, hogy a kisebb termelők, cégek sok esetben kénytelenek lesznek lehúzni a rolót, és bizony az országos szinten meghatározó vállalatoknak sincs könnyű dolguk. A szakember többek között arról is beszélt lapunknak, hogyan lehet megbirkózni az 1 milliárd forintról hirtelen 9 milliárdosra ugrott számlákkal, illetve, mit lehet tenni az infláció, a háború és a madárinfluenza súlyos hatásai ellen.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02