Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.09. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.09. péntek

agrarszektor.hu
Az ország legnagyobb részén a gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható, legkésőbb a Tiszántúlon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ott is kisüt a nap, majd estétől újabb felhőzet-növekedés kezdődik - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.09.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.09.09.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.09.09.) napon.

2022.09.09. péntek: Az ország legnagyobb részén a gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható, legkésőbb a Tiszántúlon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, ott is kisüt a nap, majd estétől újabb felhőzet-növekedés kezdődik. Elsősorban az északkeleti, keleti, illetve a déli megyékben fordulhat elő helyenként zápor, zivatar, este már másutt is megnő csapadékhajlam. Mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok mentén szélerősödés előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 29 fok között alakul, de a legtovább erősen felhős keleti, északkeleti tájakon ennél egy-két fokkal hűvösebb is lehet.
Késő este 16 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2022.09.10 szombat: Éjjel, reggel közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Napközben a gomoly- és fátyolfelhők mellett hazánk nagy részén több órára is kisüthet a nap. Legtovább északkeleten maradhat felhős az ég. Éjjel, reggel még több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar. A nap második felében egyre kisebb körzetekben hullhat csapadék. Hajnalban pára-, ködfoltok is képződhetnek. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 26 fok között alakul, de a legtovább felhős, csapadékos északkeleti tájakon 20 fok alatt is maradhat.

Friss híreink:

Megjöttek a friss számok: úgy veszik ezt a traktort a magyar gazdák, mint a cukrot

2022 augusztusában a magyar gazdák 75,4 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 nyolcadik hónapjához képest pedig 122,2 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusban a John Deere volt, amelyből 60-at adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Solis végzett, amelyből 38 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Massey Ferguson, az ötödik pedig a Fendt volt az év nyolcadik hónapjában.

Kiderült a csúf igazság: ezért van valójában ilyen kevés nő a magyar agráriumban

Lehet, hogy elsőre sztereotipnak tűnhet, de tényleg vannak olyan szakmák, szakterületek, melyekre rögtön rávágjuk, hogy az éppen nőknek vagy férfiaknak való. A mezőgazdaság is pont ilyen, hiszen automatikusan a gumicsizmás, kockás inges férfiakra asszociálunk - és voltak idők, amikor ez tulajdonképpen igaz is volt, de mára már mondhatni, hogy minden megváltozott. Az agrárium ugyanis egy igen innovatív, nagy szaktudást és precizitást igénylő szakterület lett, ahol egyre több nő bontogathatja és bontogatja is a szárnyait.

Most már biztos: nagyot bukhatnak azok a gazdák, akik ezt nem lépték meg

Víz nélkül nincs élet, a pazarlásnak is elmúlt az ideje, át kell gondolni a termelést, ez jól látszik - hangzott el a Kukorica Kör Egyesület kerekasztal beszélgetésén, melyet a 35. Bábolnai Gazdanapokon rendeztek meg. Idén minden termelőt arcon csaphatott a valóság, miszerint a klímaváltozás tényleg ránk rúgta az ajtót, óriási károkat szenvedtek a gazdák. Nem túl sok pozitív hangvételű hírt láthattunk, hallhattunk az elmúlt időkben az időjárással kapcsolatban, és valóban foghatják a fejüket az ágazat szereplői. Kérdés, hogy van-e innen visszaút, és, ha igen, mit kell tenni érte?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?