Megőrülnek ezért a zöldségért a spanyolok: egyre többen termesztik az országban

Megőrülnek ezért a zöldségért a spanyolok: egyre többen termesztik az országban

agrarszektor.hu
A legnagyobb spanyol mezőgazdasági szakmai egyesület, a több mint 200 ezer tagot számláló ASAJA egyik regionális szervezete, az Asaja Almería közlése szerint eredetileg a szokásosnál korábbra várták az idei szezon kezdetét, ám az utóbbi időszakban uralkodó perzselő hőség miatt jó, ha normál időben el tudják kezdeni az idényt. A „fóliaváros” területi arányainál megfigyelhető legfontosabb változás a paradicsom előtérbe kerülése lesz.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az utóbbi évek kifejezetten alacsony és instabil árai miatt sok termelő döntött úgy, hogy más növényeket, döntően cukkinit, paprikát vagy uborkát favorizál a paradicsommal szemben, idén azonban az átlagár 34%-kal nőtt a tavalyihoz képest - így a kisebb termelt mennyiség ellenére is 14%-kal nőtt az ágazat árbevétele. Az utóbbi évek egyik határozottan jelentkező tendenciája a paradicsomkülönlegességek irányába tett elmozdulás, mert ezek a típusok, fajták nagyobb jövedelmezőséget biztosítanak a gazdáknak. Ez a trend az idén is folytatódik, például a körte alakú koktélparadicsomot ismét jelentős területen termesztik majd. A prognózisok szerint 2%-kal tovább nő a paprika területe is, az uborkánál pedig 5% körülire teszik a bővülést. A fenti kultúrák preferálását legfőképpen a cukkini (-15%) és a padlizsán (-10%) területének csökkenése kíséri - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?