Olyan eső jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hova, mikor ér a csapadék

agrarszektor.hu
Nem csak meleg levegő, de szaharai por is érkezik délnyugat felől Magyarország felé, így szerda estétől saras eső eshet. Csütörtökön is lesz még felettünk szaharai por, így akkor is előfordulhat saras eső, pénteken azonban egy hidegfront megtisztítja majd a levegőt.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Meleg levegő áramlik fölénk délnyugat felől, szerdán a déli, délnyugati tájakon 30-32 fokot mutathatnak a hőmérők - írja az Időkép. Ezzel szemben a tartósan felhős, csapadékos északkeleti határ közelében 20 fok alatt maradnak a maximumok. A meleg levegővel együtt a magasabb légrétegekben szaharai por is érkezik holnap délutántól, előbb a Dunántúl, majd a keleti országrész fölé is, amit a szerda estétől előforduló csapadék kimoshat a légkörből, így ismét saras eső eshet. A szerdai napnyugta és a csütörtöki napkelte látványát is fokozhatja a szaharai por, már ahol sütni fog a nap. A DUST-WRF modell előrejelzése alapján is látszik, hogy szerda éjfélre az egész ország fölött jelentősen megnövekszik majd a porszemcsék koncentrációja.

Csütörtökön leginkább záporok, zivatarok formájában érkezik majd a csapadék, ismét előfordulhat saras eső, hiszen továbbra is bőven lesz fölöttünk szaharai por. Péntektől aztán egy hidegfront tisztítja ki a levegőt.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?