Olyan eső jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hova, mikor ér a csapadék

Olyan eső jön, amilyen rég volt Magyarországon: mutatjuk, hova, mikor ér a csapadék

agrarszektor.hu
Nem csak meleg levegő, de szaharai por is érkezik délnyugat felől Magyarország felé, így szerda estétől saras eső eshet. Csütörtökön is lesz még felettünk szaharai por, így akkor is előfordulhat saras eső, pénteken azonban egy hidegfront megtisztítja majd a levegőt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Meleg levegő áramlik fölénk délnyugat felől, szerdán a déli, délnyugati tájakon 30-32 fokot mutathatnak a hőmérők - írja az Időkép. Ezzel szemben a tartósan felhős, csapadékos északkeleti határ közelében 20 fok alatt maradnak a maximumok. A meleg levegővel együtt a magasabb légrétegekben szaharai por is érkezik holnap délutántól, előbb a Dunántúl, majd a keleti országrész fölé is, amit a szerda estétől előforduló csapadék kimoshat a légkörből, így ismét saras eső eshet. A szerdai napnyugta és a csütörtöki napkelte látványát is fokozhatja a szaharai por, már ahol sütni fog a nap. A DUST-WRF modell előrejelzése alapján is látszik, hogy szerda éjfélre az egész ország fölött jelentősen megnövekszik majd a porszemcsék koncentrációja.

Csütörtökön leginkább záporok, zivatarok formájában érkezik majd a csapadék, ismét előfordulhat saras eső, hiszen továbbra is bőven lesz fölöttünk szaharai por. Péntektől aztán egy hidegfront tisztítja ki a levegőt.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 18. 09:58