Rengeteg eső jön csütörtökön: térképen mutatjuk, hova, mikor csap le a vihar

Rengeteg eső jön csütörtökön: térképen mutatjuk, hova, mikor csap le a vihar

agrarszektor.hu
Csütörtökön újabb hullámzó front hoz kiadós csapadékot és zivatarokat az országba. Az intenzív gócokból több helyen kell lokálisan jelentős csapadékra számítani, délkeleten 25-30 mm is összegyűlhet. A front előterében erős, viharos széllel érkezik a déli, keleti tájakra az ilyenkor megszokottnál melegebb levegő, így a csúcshőmérséklet meghaladja majd a 20 fokot, délkeleten akár 23-24 fok lehet. Pénteken még az ország déli, keleti harmadán számíthatunk esőre, záporokra, a hétvégén viszont már száraz időre van kilátás.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtökre újabb hullámzó front éri el térségünket nyugat felől - írja az Időkép. A hajnali óráktól a Dunántúlon, majd a középső és keleti tájakon egyre többfelé ered el az eső, délnyugat felől pedig kiadósabb csapadékot adó záporok, beágyazott zivatarok alakulhatnak ki. A Duna vonalát elérve a zivatarok akár lánccá alakulhatnak. Így érkezik a front az országba az Időkép animációja alapján:

Az intenzív gócokból több helyen kell lokálisan jelentős csapadékra számítani, a legtovább pedig délkeleten tart ki a záporos, esős idő, ezeken a tájakon 25-30 mm gyűlhet össze. A front előterében erős, viharos délies széllel érkezik a déli, keleti tájakra az ilyenkor megszokottnál melegebb levegő, így a csúcshőmérséklet meghaladja majd a 20 fokot, délkeleten akár 23-24 fok lehet. Viharos, 60 km/h-t meghaladó széllökésekre elsősorban délkeleten számíthatunk, valamint zivatarok környezetében, majd estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?