Rengeteg eső jön csütörtökön: térképen mutatjuk, hova, mikor csap le a vihar

agrarszektor.hu
Csütörtökön újabb hullámzó front hoz kiadós csapadékot és zivatarokat az országba. Az intenzív gócokból több helyen kell lokálisan jelentős csapadékra számítani, délkeleten 25-30 mm is összegyűlhet. A front előterében erős, viharos széllel érkezik a déli, keleti tájakra az ilyenkor megszokottnál melegebb levegő, így a csúcshőmérséklet meghaladja majd a 20 fokot, délkeleten akár 23-24 fok lehet. Pénteken még az ország déli, keleti harmadán számíthatunk esőre, záporokra, a hétvégén viszont már száraz időre van kilátás.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Csütörtökre újabb hullámzó front éri el térségünket nyugat felől - írja az Időkép. A hajnali óráktól a Dunántúlon, majd a középső és keleti tájakon egyre többfelé ered el az eső, délnyugat felől pedig kiadósabb csapadékot adó záporok, beágyazott zivatarok alakulhatnak ki. A Duna vonalát elérve a zivatarok akár lánccá alakulhatnak. Így érkezik a front az országba az Időkép animációja alapján:

Az intenzív gócokból több helyen kell lokálisan jelentős csapadékra számítani, a legtovább pedig délkeleten tart ki a záporos, esős idő, ezeken a tájakon 25-30 mm gyűlhet össze. A front előterében erős, viharos délies széllel érkezik a déli, keleti tájakra az ilyenkor megszokottnál melegebb levegő, így a csúcshőmérséklet meghaladja majd a 20 fokot, délkeleten akár 23-24 fok lehet. Viharos, 60 km/h-t meghaladó széllökésekre elsősorban délkeleten számíthatunk, valamint zivatarok környezetében, majd estére fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?