Viharokkal csap le a lehűlés az országra: mutatjuk, hova, mikor érkezik az eső

Viharokkal csap le a lehűlés az országra: mutatjuk, hova, mikor érkezik az eső

MTI
Pénteken lehűlés kezdődik és változékony őszi idő várható a hétvégén. Megélénkül a szél és többfelé, többször kell számítani csapadékra is - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken nyugat, délnyugat felől fokozatosan megnő, megvastagszik a felhőzet, többórás napsütés az északi megyékben várható. Nagyobb eséllyel a délnyugati megyékben fordulhat elő eső, zápor, míg északkelet felé haladva csökken a csapadék esélye. Az ország nagy részén az északnyugati, míg délnyugaton az északi, északkeleti szelet kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 25 fok között alakul, a tartósan felhős nyugati tájakon lesz hűvösebb és északkeleten a legmelegebb.

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az ország délkeleti felén többfelé, máshol elszórtan valószínű eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között várható. A keleti határ közelében lehet számítani az enyhébb, a csapadékosabb délnyugati tájakon a hűvösebb időre.

Vasárnap délutánra északkeleten is felszakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén akár több órára is kisüthet a nap, ugyanakkor napközben nyugat, északnyugat felől egyre vastagabb felhőtömbök érkeznek. Az összefüggőbb csapadékzóna kelet felé távozik, mögötte elszórtan valószínű zápor, főleg északkeleten egy-egy zivatar. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13