Őrület, ami a franciáknál zajlik: ennyibe kerül most a paradicsom az országban

Őrület, ami a franciáknál zajlik: ennyibe kerül most a paradicsom az országban

agrarszektor.hu
A francia piacokon is elérte mélypontját a paradicsom ára. Az európai szinten megfigyelhető áresés oka a marokkói import. A következő időszakban már az import paradicsom érkezésének lassulása várható.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A nagy tételben Európába érkező marokkói paradicsom a spanyol után a francia piacokon is árcsökkenést eredményezett. Perpignanban már 0,44 euró/kg (176 Ft/kg) áron kínálták a múlt hét végén a gömbparadicsomot. Elemzők szerint ez a szint viszont már azt jelenti, hogy a paradicsom ára elérte mélypontját, mivel ez már a marokkói exportőrök számára is túl alacsony. A következő hetekben ezért a marokkói tételek érkezésének lassulása és az árak emelkedése várható - írta meg a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?