Őrület, ami a franciáknál zajlik: ennyibe kerül most a paradicsom az országban

agrarszektor.hu
A francia piacokon is elérte mélypontját a paradicsom ára. Az európai szinten megfigyelhető áresés oka a marokkói import. A következő időszakban már az import paradicsom érkezésének lassulása várható.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A nagy tételben Európába érkező marokkói paradicsom a spanyol után a francia piacokon is árcsökkenést eredményezett. Perpignanban már 0,44 euró/kg (176 Ft/kg) áron kínálták a múlt hét végén a gömbparadicsomot. Elemzők szerint ez a szint viszont már azt jelenti, hogy a paradicsom ára elérte mélypontját, mivel ez már a marokkói exportőrök számára is túl alacsony. A következő hetekben ezért a marokkói tételek érkezésének lassulása és az árak emelkedése várható - írta meg a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?