Őrület, ami a franciáknál zajlik: ennyibe kerül most a paradicsom az országban

Őrület, ami a franciáknál zajlik: ennyibe kerül most a paradicsom az országban

agrarszektor.hu
A francia piacokon is elérte mélypontját a paradicsom ára. Az európai szinten megfigyelhető áresés oka a marokkói import. A következő időszakban már az import paradicsom érkezésének lassulása várható.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A nagy tételben Európába érkező marokkói paradicsom a spanyol után a francia piacokon is árcsökkenést eredményezett. Perpignanban már 0,44 euró/kg (176 Ft/kg) áron kínálták a múlt hét végén a gömbparadicsomot. Elemzők szerint ez a szint viszont már azt jelenti, hogy a paradicsom ára elérte mélypontját, mivel ez már a marokkói exportőrök számára is túl alacsony. A következő hetekben ezért a marokkói tételek érkezésének lassulása és az árak emelkedése várható - írta meg a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?