Őrület, ami a franciáknál zajlik: ennyibe kerül most a paradicsom az országban

Őrület, ami a franciáknál zajlik: ennyibe kerül most a paradicsom az országban

agrarszektor.hu
A francia piacokon is elérte mélypontját a paradicsom ára. Az európai szinten megfigyelhető áresés oka a marokkói import. A következő időszakban már az import paradicsom érkezésének lassulása várható.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A nagy tételben Európába érkező marokkói paradicsom a spanyol után a francia piacokon is árcsökkenést eredményezett. Perpignanban már 0,44 euró/kg (176 Ft/kg) áron kínálták a múlt hét végén a gömbparadicsomot. Elemzők szerint ez a szint viszont már azt jelenti, hogy a paradicsom ára elérte mélypontját, mivel ez már a marokkói exportőrök számára is túl alacsony. A következő hetekben ezért a marokkói tételek érkezésének lassulása és az árak emelkedése várható - írta meg a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13