Meglepő dolog derült ki a paradicsomról: erre nem sokan számítottak Európában

Meglepő dolog derült ki a paradicsomról: erre nem sokan számítottak Európában

agrarszektor.hu
A marokkói import érkezésével túlkínálat alakult ki paradicsomból az európai piacokon. A múlt héten az almeríai értékesítési központokban minden paradicsom fajtatípus ára az előző évekhez képest magasabb szintű induló árakról visszaesve csökkenést mutatott.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A fürtös paradicsomért átlagosan 0,50 euró/kg, a körte alakú típusért 0,30-0,65 euró/kg, a hosszan eltartható fajtákért pedig 0,50-0,65 euró/kg-ot kellett fizetni. Ezen a héten a csökkenés eddig nem folytatódott tovább, az árak ezeken az alacsonyabb szinteken stabilizálódtak. Az árak visszaesésének oka, hogy Marokkó viszonylag korán, már október végén megindította a paradicsom exportját az európai piacokra, így minden fajtatípusból túlkínálat alakult ki - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?