Durva hőhullám éri el az országot szilveszterkor: mutatjuk, hol lehet a legmelegebb

Durva hőhullám éri el az országot szilveszterkor: mutatjuk, hol lehet a legmelegebb

agrarszektor.hu
Úgy tűnik, hogy nemcsak a karácsony volt tavaszias idén, hanem bizony a szilveszter is az lesz. Ugyanis nem tart sokáig a hidegfront hatása, csütörtöktől ismét melegedés jön, szilveszterkor délnyugaton akár a 15 fok is lehet.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Kedden feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezik, mögötte szerda és csütörtök hajnalban többfelé lehet fagy, illetve szerdán mindenhol 10 fok alatt maradnak a maximumok. Ennyiben azonban ki is merül a front ereje, csütörtöktől újabb felmelegedés jön, délnyugatira fordul az áramlás. Pénteken egy melegfront felhőzetéből szórványosan előfordulhat kevés eső, majd szilveszterkor az ország nagy részén már nem várható csapadék, fátyolfelhős-napos, kora tavasziasan meleg idővel búcsúzik az óév - írja az Időkép.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Egyedül északon ragadhat be a hajnalra képződő köd, illetve rétegfelhőzet. Itt 5-9 fok között állhatnak meg a maximumok, máshol viszont 10-15 fokig melegszik a levegő, sőt, délnyugaton 16-17 fok is lehet. Vagyis az időjárás kísértetiesen hasonlítani fog a tavalyi szilveszterre, amikor is az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt. Változás az új év első napján sem jön, hasonlóan meleg, tavaszias időben lesz részünk, mint szilveszterkor. A délnyugati szelet főként a Dunántúlon mindkét napon erős lökések kísérhetik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?