Durva hőhullám éri el az országot szilveszterkor: mutatjuk, hol lehet a legmelegebb

agrarszektor.hu
Úgy tűnik, hogy nemcsak a karácsony volt tavaszias idén, hanem bizony a szilveszter is az lesz. Ugyanis nem tart sokáig a hidegfront hatása, csütörtöktől ismét melegedés jön, szilveszterkor délnyugaton akár a 15 fok is lehet.

Kedden feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezik, mögötte szerda és csütörtök hajnalban többfelé lehet fagy, illetve szerdán mindenhol 10 fok alatt maradnak a maximumok. Ennyiben azonban ki is merül a front ereje, csütörtöktől újabb felmelegedés jön, délnyugatira fordul az áramlás. Pénteken egy melegfront felhőzetéből szórványosan előfordulhat kevés eső, majd szilveszterkor az ország nagy részén már nem várható csapadék, fátyolfelhős-napos, kora tavasziasan meleg idővel búcsúzik az óév - írja az Időkép.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Egyedül északon ragadhat be a hajnalra képződő köd, illetve rétegfelhőzet. Itt 5-9 fok között állhatnak meg a maximumok, máshol viszont 10-15 fokig melegszik a levegő, sőt, délnyugaton 16-17 fok is lehet. Vagyis az időjárás kísértetiesen hasonlítani fog a tavalyi szilveszterre, amikor is az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt. Változás az új év első napján sem jön, hasonlóan meleg, tavaszias időben lesz részünk, mint szilveszterkor. A délnyugati szelet főként a Dunántúlon mindkét napon erős lökések kísérhetik.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?