Kiderült, mikor érkezhet meg az igazi tél Magyarországra: ezt jó, ha mindenki tudja

Kiderült, mikor érkezhet meg az igazi tél Magyarországra: ezt jó, ha mindenki tudja

agrarszektor.hu
Egy időre búcsút inthetünk a száraz, tavaszias télnek, komoly fordulatot vesz az időjárás Magyarországon. Három mediterrán ciklon érkezik és úgy tűnik, hogy bár rövid, de igazi télies időszak várható.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az eddigi enyhe nyugatias áramlásnak azzal szakadt vége, hogy hideg, északi levegő „zuhant” a Földközi-tenger medencéjébe. Vasárnap Olaszország térségében ennek hatására mediterrán ciklon alakult ki, amely egy gyorsvonat sebességével érkezve hétfőn hazánkat is elérte. Molnár László meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa a 24.hu-nak elmondta, hogy a ciklonból jelentős esőre számíthatunk, a csapadékhajlam csak kedd délután kezd mérséklődni, a magasabban fekvő, nyugati tájakon havazásba is válthat. Hozzátette, hogy a folyamat a héten még kétszer megismétlődik, de a mostaninál már kevesebb esővel.

EZ IS ÉRDEKELHET

Hétfőn érkezett egy mediterrán ciklon, melyből országszerte 20-30 milliméternyi eső valószínű, de helyenként akár még is ennél több eshet - ez pedig nagyon soknak számít, főleg, ha azt nézzük, hogy ez körülbelül a január havi átlag, ami most kevesebb mint 48 óra alatt érkezik. Mostani adatok szerint a másik két ciklon 12-e és 17-e környékén érkezhet, viszont kevesebb csapadékot hoznak. A következő napokban a magasabban fekvő területeken enyhe mínuszokat is mérhetünk. Az Alpokalja és a Bakony magasabban fekvő területein az eső havazásba válthat, sőt síkvidéken sem zárható ki a hó megjelenése, ám utóbbi esetben tartósabb hóréteg kialakulására azonban nincs esély.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az Agronaptár.hu hosszabb távú előrejelzése szerint jelentős változást a 17. tájára előrejelzett ciklon hozhat. A megelőző napokban Nyugat-Európát komoly hidegbetörés éri, ami a következő napokban éri el hazánkat: pár napos télben lehet részünk, január 17-21. között fagypont körüli középhőmérsékletekre van kilátás. Elég távoli időszak a pontosabb prognózishoz, de ekkor megnő síkvidéken is a havazás esélye, majd a hónap utolsó harmadában ismét felmelegedés kezdődik

- írja a lap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?