Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.01.22. vasárnap

agrarszektor.hu
A Dunántúlon borult lesz az ég, és ott továbbra is kell havazásra, a Dunántúl keleti felén már inkább havas esőre, esőre számítani - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.01.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.01.22.) napon.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.01.22.) napon.

2023.01.22. vasárnap: A Dunántúlon borult lesz az ég, és ott továbbra is kell havazásra, a Dunántúl keleti felén már inkább havas esőre, esőre számítani. A Dunától keletre viszont a reggeli, délelőtti órákra megszűnik a csapadék, és már nagyobb területen és határozottabban csökken a felhőzet, kisüt a nap. Estére, késő estére a nyugati megyékben is megszűnik a havazás. Az északi, északkeleti szél élénk, a Nyugat-Dunántúlon időnként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre általában 5 és 10, a Dunántúlon 0, +4 fok között valószínű. Késő estére -1 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található ciklon miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.01.23 hétfő: Hazánk délnyugati felén vastagabb, északkeleti felén vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőzet. Az ország délnyugati felén több helyütt várható eső, az Alpokalja hegycsúcsain néhol vegyes lehet a halmazállapot), másutt számottevő csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Délután 3, 12 fok valószínű, keleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Nincs mit tenni: itt az új szabályozás, ami rengeteg gazda életét megváltoztathatja

A Tanács hivatalosan is elfogadta az új közös agrárpolitikát (KAP), amely a 2023-2027-es időszakban lesz alkalmazandó. Az új rendszer környezetbarátabb, méltányosabb és teljesítményalapúbb lesz a gazdálkodók számára.

Ezek a legfontosabb tavaszi teendők a kertben: itt a 7 pontos feladatlista

Hogyan indíthatnánk jobban az évet, mint a felkészüléssel a kedvenc tevékenységünkre - a kertészkedésre. Már megtisztítottuk a metszőollót és bekészítettük a vetőmagokat, most már csak a felmelegedésre kell várnunk. Mutatjuk milyen kertészeti munkák várnak a kiskertünkben!

Egyre több ilyen élelmiszert árulnak a magyar boltokban: ezt jobb, ha mindenki tudja

Bár a kormány 2022 decemberének végén még idén április 30-ig hosszabbította meg az egyes alapvető élelmiszerekre kivetett hatósági ár időtartamát, az utóbbi hetekben egyre többen vannak, akik szerint nem kellene megvárni az újabb határidő lejártát, hanem ki kellene vezetni az ársapkát. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) és a GKI Gazdaságkutató Zrt. mellett már a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is jelezte, hogy az élelmiszerárstop mielőbbi kivezetésének milyen pozitív hatásai lennének a magyar termelők, élelmiszer-előállítók, és nem utolsósorban a fogyasztók számára. Ezzel a lépéssel ugyanis erősödhetnének a magyar termékek pozíciói, és ismét csökkenésnek indulhatna a kiskereskedelmi áruházláncokban az import élelmiszerek aránya. De hogyan is néz ki ez a gyakorlatban? Az Agrárszektor erről kérdezte Éder Tamást, a Hússzövetség elnökét.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?