2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Egyre több ilyen zöldség van Franciaországban: mi történik itt?

Egyre több ilyen zöldség van Franciaországban: mi történik itt?

agrarszektor.hu
Az Agreste előrejelzései szerint az idei szezonban elsősorban a 2022. tavaszán és nyarán tapasztalt hőhullámok miatt rengeteg volt a gond a sárgarépa minőségével, különös tekintettel a méretproblémákra. A termőterület az előző idényhez képest 5%-kal, 10,7 ezer hektárra csökkent, míg a frisspiaci forgalomba kerülő áru volumene 20%-kal, 295,7 ezer tonnára esett vissza.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A májusban kezdődő 2022-2023. szezon árai még az előző évinél alacsonyabb, vagy normál tartományban indultak, ám augusztustól kezdve jelentős drágulás kezdődött, és decemberben a sárgarépa ára már 60%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A mostani magas ár elsősorban a szűkös kínálatnak köszönhető. Franciaország sárgarépából nettó importőr, 46 ezer tonnás export mellett 123 ezer tonnás importra szorul (egyenleg: -72 ezer tonna). Legjelentősebb beszállítói Belgium (58 ezer tonna), valamint Spanyolország (17 ezer tonna) és Hollandia (10 ezer tonna), a francia sárgarépa főbb exportpiacai pedig Belgium (19 ezer tonna) és Spanyolország (15 ezer tonna) - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31