2023. március 25. szombat Irén, Írisz

Egyre több ilyen zöldség van Franciaországban: mi történik itt?

agrarszektor.hu
Az Agreste előrejelzései szerint az idei szezonban elsősorban a 2022. tavaszán és nyarán tapasztalt hőhullámok miatt rengeteg volt a gond a sárgarépa minőségével, különös tekintettel a méretproblémákra. A termőterület az előző idényhez képest 5%-kal, 10,7 ezer hektárra csökkent, míg a frisspiaci forgalomba kerülő áru volumene 20%-kal, 295,7 ezer tonnára esett vissza.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A májusban kezdődő 2022-2023. szezon árai még az előző évinél alacsonyabb, vagy normál tartományban indultak, ám augusztustól kezdve jelentős drágulás kezdődött, és decemberben a sárgarépa ára már 60%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A mostani magas ár elsősorban a szűkös kínálatnak köszönhető. Franciaország sárgarépából nettó importőr, 46 ezer tonnás export mellett 123 ezer tonnás importra szorul (egyenleg: -72 ezer tonna). Legjelentősebb beszállítói Belgium (58 ezer tonna), valamint Spanyolország (17 ezer tonna) és Hollandia (10 ezer tonna), a francia sárgarépa főbb exportpiacai pedig Belgium (19 ezer tonna) és Spanyolország (15 ezer tonna) - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?