Egyre több ilyen zöldség van Franciaországban: mi történik itt?

Egyre több ilyen zöldség van Franciaországban: mi történik itt?

agrarszektor.hu
Az Agreste előrejelzései szerint az idei szezonban elsősorban a 2022. tavaszán és nyarán tapasztalt hőhullámok miatt rengeteg volt a gond a sárgarépa minőségével, különös tekintettel a méretproblémákra. A termőterület az előző idényhez képest 5%-kal, 10,7 ezer hektárra csökkent, míg a frisspiaci forgalomba kerülő áru volumene 20%-kal, 295,7 ezer tonnára esett vissza.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A májusban kezdődő 2022-2023. szezon árai még az előző évinél alacsonyabb, vagy normál tartományban indultak, ám augusztustól kezdve jelentős drágulás kezdődött, és decemberben a sárgarépa ára már 60%-kal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A mostani magas ár elsősorban a szűkös kínálatnak köszönhető. Franciaország sárgarépából nettó importőr, 46 ezer tonnás export mellett 123 ezer tonnás importra szorul (egyenleg: -72 ezer tonna). Legjelentősebb beszállítói Belgium (58 ezer tonna), valamint Spanyolország (17 ezer tonna) és Hollandia (10 ezer tonna), a francia sárgarépa főbb exportpiacai pedig Belgium (19 ezer tonna) és Spanyolország (15 ezer tonna) - írja a FruitVeB.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: Stop stressz! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?