Kilőtt az ára az ukrán répának: ennyit kérnek most kilójáért

Kilőtt az ára az ukrán répának: ennyit kérnek most kilójáért

agrarszektor.hu
Az EastFruit elemzői szerint az újév közeledtével jelentősen megnőtt a kereslet Ukrajnában a jó minőségű sárgarépa iránt, ami felhajtotta az árakat. Jelenleg a helyi gazdaságok 10-14 UAH/kg (0,27-0,38 USD/kg, azaz 95-135 Ft/kg) közötti árakon szállítják a piacokra a sárgarépát, ami december elejéhez képest csaknem 20%-os áremelkedést jelent.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A legtöbb gazdaság korábban csak a rosszabb minőségű, tárolásra alkalmatlan sárgarépát árusította, az igazán jó minőségű tételeket a magasabb árak reményében betárolta. Még a mostani áremelkedést követően is átlagosan 31%-kal olcsóbb a sárgarépa Ukrajnában, mint a tavalyi évben. Az EastFruit elemzői szerint nem valószínű, hogy a jelenlegi dráguló trend sokkal tovább folytatódik: már a mostani magasabb árak is arra ösztönzik a gazdaságokat, hogy több árut értékesítsenek a piacokon, ami növelni fogja a kínálatot, és árcsökkentő hatást eredményez - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?