Elképesztő, ami az orosz földeken zajlik: meglepő hírek jöttek az országból

MTI
Oroszország idei gabonatermése 127,6 millió tonna lehet, 17 százalékkal kevesebb a tavalyinál - áll a ProZerno orosz elemző intézet ismertetett előrejelzésében. A várt mennyiség azonban csak 0,8 százalékkal marad el az elmúlt öt év átlagától.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Az idei búzatermést 80,1 millió tonnára, az árpáét 19,5 millió tonnára, a kukoricáét pedig 15 millió tonnára becsülik a ProZerno elemzői. Az orosz statisztikai hivatal nem végleges adatai szerint tavaly 153,8 millió tonna gabonát takarítottak be az országban, ebből 104,4 millió tonna volt a búza, 23,45 millió tonna az árpa és 11,8 millió tonna a kukorica. A ProZerno szakértői szerint idén 1,3 százalékkal, 46,96 millió hektárra csökken a gabona vetésterülete a tavalyi 47,573 millió hektárról és várhatóan gyengébb lesz a hektáronkénti átlaghozam is. Az orosz mezőgazdasági minisztérium is 125-127 millió tonna gabonatermésre számít idén, ezen belül búzából 80-85 millió tonnára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?