2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Hagie, a precíziós növényvédelem zászlóshajója

Hagie, a precíziós növényvédelem zászlóshajója (x)

PR
Az újabbnál újabb EU mezőgazdasági termeléssel kapcsolatos programok, szabályozások, vegyszerkivonások miatt a magyar gazdák kénytelenek a lehető leghatékonyabb módon végezni a munkafolyamataikat. Nincs ez máshogy a növényvédelmi, növényápolási munkákban sem.

A Hagie önjáró permetezők a precíziós növényvédelem és növényápolás zászlóshajói.
De mire is alapozzuk ezt a kijelentést? Mik azok az elvárások, amit a mai mezőgazdaság korszerű önjárójának tudnia kell?

1.       Kiemelkedő területteljesítmény, ugyanis kulcsfontosságú egy növényvédelmi folyamatnál a gyors beavatkozás.
Egy Hagie önjáró permetező akár napi 400 ha területet is képes lefújni. Ezt a kiváló légrugós futóműve, erős hidromotorok, és a 300 lóerőt meghaladó 9.0 literes John Deere motor teszi lehetővé. Permetlétartálya pedig elég nagy (4,5-7,5 m3) ahhoz, hogy akár a 40 m széles szórókeretet is ki tudja szolgálni.

2.      Egyenletes, átfedés- és kihagyásmentes vegyszerkijuttatás.
Ezt segíti az ExactApply pulzálófúvóka-vezérlő rendszer, ami választható opció a Hagie permetezőknél. Az átfedéseket/kihagyásokat az automatikus fúvókánkénti szakaszolással megszünteti, míg az állandó cseppméretet a menetsebesség-arányos automatikus fúvókaváltással és a pulzáló technológiával biztosítja. A stabil szórókeret pedig nagy sebesség mellett is állandó magasságtartással dolgozik az ultrahangos szenzorok és hidraulikus lengéscsillapításnak köszönhetően.

3.      Kíméletes a növénykultúrával és bármikor bevethető.
A Hagie önjárók közel 2 m magas hasmagassága lehetővé teszi, hogy a tenyészidőszak bármely szakaszában beavatkozhassunk növényvédőszerrel vagy tápoldattal. Teljes hasi páncélozása és a keskeny futóműve fejlett kultúrákban sem roncsolja a növényeket, az összkerék-kormányzással pedig a forgókban is kíméletes marad.

Ezen a három, talán alapkritériumnak is mondható ponton felül is van néhány intelligens megoldás, ami tovább növeli a Hagie fényét. Egyik ilyen a John Deere gépekből már jól ismert navigációs és dokumentációs rendszer. A kartámaszba épített command center a munkánk minden adatát dokumentálja és az új, SF7000 antenna segítségével RTK pontossággal irányítja a vegyszerezőt.
A JDLinkTM távdiagnosztikai rendszer pedig folyamatos kapcsolódási pont a gépkezelő és a háttértámogatás között. Legyen szó azonnali távoli segítségnyújtásról, amit a KITE szerviz által kaphat, vagy egy gyors napi teljesítményadatról, amit a tulajdonos bárhonnan elérhet okos eszközein keresztül.

De a Hagie önjáró permetezői nem csak permetezésre alkalmasak. Univerzalitásuk révén tápoldat-injektálásra is képesek. A tápanyag-injektáló kerettel a folyékony tápoldatot pozícionáltan tudja lehelyezni közvetlenül a talajba, a növény gyökere mellé, ezzel maximalizálva a műtrágya hasznosulását.

Aktuális kedvezményekért és további részletekért keresse gépértékesítő kollégáinkat!

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31