Hagie, a precíziós növényvédelem zászlóshajója

Hagie, a precíziós növényvédelem zászlóshajója (x)

PR
Az újabbnál újabb EU mezőgazdasági termeléssel kapcsolatos programok, szabályozások, vegyszerkivonások miatt a magyar gazdák kénytelenek a lehető leghatékonyabb módon végezni a munkafolyamataikat. Nincs ez máshogy a növényvédelmi, növényápolási munkákban sem.

A Hagie önjáró permetezők a precíziós növényvédelem és növényápolás zászlóshajói.
De mire is alapozzuk ezt a kijelentést? Mik azok az elvárások, amit a mai mezőgazdaság korszerű önjárójának tudnia kell?

1.       Kiemelkedő területteljesítmény, ugyanis kulcsfontosságú egy növényvédelmi folyamatnál a gyors beavatkozás.
Egy Hagie önjáró permetező akár napi 400 ha területet is képes lefújni. Ezt a kiváló légrugós futóműve, erős hidromotorok, és a 300 lóerőt meghaladó 9.0 literes John Deere motor teszi lehetővé. Permetlétartálya pedig elég nagy (4,5-7,5 m3) ahhoz, hogy akár a 40 m széles szórókeretet is ki tudja szolgálni.

2.      Egyenletes, átfedés- és kihagyásmentes vegyszerkijuttatás.
Ezt segíti az ExactApply pulzálófúvóka-vezérlő rendszer, ami választható opció a Hagie permetezőknél. Az átfedéseket/kihagyásokat az automatikus fúvókánkénti szakaszolással megszünteti, míg az állandó cseppméretet a menetsebesség-arányos automatikus fúvókaváltással és a pulzáló technológiával biztosítja. A stabil szórókeret pedig nagy sebesség mellett is állandó magasságtartással dolgozik az ultrahangos szenzorok és hidraulikus lengéscsillapításnak köszönhetően.

3.      Kíméletes a növénykultúrával és bármikor bevethető.
A Hagie önjárók közel 2 m magas hasmagassága lehetővé teszi, hogy a tenyészidőszak bármely szakaszában beavatkozhassunk növényvédőszerrel vagy tápoldattal. Teljes hasi páncélozása és a keskeny futóműve fejlett kultúrákban sem roncsolja a növényeket, az összkerék-kormányzással pedig a forgókban is kíméletes marad.

Ezen a három, talán alapkritériumnak is mondható ponton felül is van néhány intelligens megoldás, ami tovább növeli a Hagie fényét. Egyik ilyen a John Deere gépekből már jól ismert navigációs és dokumentációs rendszer. A kartámaszba épített command center a munkánk minden adatát dokumentálja és az új, SF7000 antenna segítségével RTK pontossággal irányítja a vegyszerezőt.
A JDLinkTM távdiagnosztikai rendszer pedig folyamatos kapcsolódási pont a gépkezelő és a háttértámogatás között. Legyen szó azonnali távoli segítségnyújtásról, amit a KITE szerviz által kaphat, vagy egy gyors napi teljesítményadatról, amit a tulajdonos bárhonnan elérhet okos eszközein keresztül.

De a Hagie önjáró permetezői nem csak permetezésre alkalmasak. Univerzalitásuk révén tápoldat-injektálásra is képesek. A tápanyag-injektáló kerettel a folyékony tápoldatot pozícionáltan tudja lehelyezni közvetlenül a talajba, a növény gyökere mellé, ezzel maximalizálva a műtrágya hasznosulását.

Aktuális kedvezményekért és további részletekért keresse gépértékesítő kollégáinkat!

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?