Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.28. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.03.28. kedd

agrarszektor.hu
Felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel, estére a gomolyok nagy része feloszlik - derül ki az Agrárszektor keddi (2023.03.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2023.03.28.) napon.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2023.03.28.) napon.

2023.03.28. kedd: Felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel, estére a gomolyok nagy része feloszlik. Elszórtan valószínű vegyes halmazállapotú záporos csapadék, zivatar. Az északnyugati szél újra nagy területen megerősödik, viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.
Késő estére -3, +4 fokig hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Markáns hideg fronthatás érvényesül. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.03.29 szerda: Napközben már jobbára erősen felhős idő valószínű, azonban legfeljebb csak néhány helyen fordulhat elő jelentéktelen eső. Időnként megélénkül a nyugati, délnyugati szél, egy-egy erős lökés is előfordulhat. Délután 7, 13 fok várható.

Friss híreink:

Itt a háború váratlan hatása: ez óriási változásokat hozhat Magyarországon

Óriási változásokat hozhat az orosz-ukrán háború, és annak kimenetele az európai takarmánygyártásban és hústermelésben, könnyen lehet, hogy 2-5-10 év múlva egy új világrend részei leszünk - mondta el Varga Ákos, az UBM Csoport igazgatósági elnöke a Portfolio Agrárium 2023 Konferencián Kecskeméten. A szakember beszélt arról, hogy szerinte most zajlik Közép- és Közép-Kelet Európa „újra szerkesztése”, és egy olyan lengyel-ukrán szövetség jöhet létre, ami a francia-német tengely „ellensúlya” lehet, és ez nagy gazdasági hatással lesz a magyar és környező piacokra is. 

Óriási lemaradásban rengeteg magyar termelő: nincs mese, ezt meg kell lépniük

Új helyzet állt elő az utóbbi időszak jelentős költségnövekedései és áremelései után az élelmiszeriparban, mivel egyelőre bizonytalan, hogy a látványos változások miként hatnak a fogyasztásra és a kereskedelmi folyamatokra, illetve ennek következtében hogyan alakulhatnak a hazai vállalatok jövedelmezőségi és versenyképességi kilátásai. A Kecskeméten megrendezett Portfolio Agrárszektor 2023 konferencián a szakértők vázolták, hogy milyenek lehetnek a meghatározó iparágak idei piaci kilátásai, illetve, hogy milyen új élelmiszeripari fejlesztési és támogatási lehetőségek nyílhatnak a versenyképesség és a jövedelmezőség növelésére. Egy azonban biztos: elkerülhetetlen a változás az élelmiszeriparban, és komoly akadályokkal néznek szembe az ágazat szereplői.

Így károsítanak meg rengeteg magyart: csúnyán ráfizethetsz, ha nem figyelsz

A legtöbb mezőgazdasággal foglalkozó szakember számára ismert fogalom a mezőgazdasági vadkár. De bármennyire is hihetetlen, nemcsak nekik, hanem az erdőgazdálkodóknak is egyaránt meg kell küzdenie ezzel a problémával. Hiába a tervszerű vadgazdálkodás, a vadállománybecslési jelentések és a különféle tervek készítése, illetve a megelőzésre tett erőfeszítések, a kár mindezek ellenére is jelentős. Ennek oka végtelenül egyszerű, a vad állománysűrűsége bizonyos vadfajok tekintetében növekvő tendenciát mutat, míg az életterük folyamatosan csökken. Hiszen - bizonyos szinten érthető okokból - a gazdálkodók bekerítik a növénykultúrákat, így magától értetődő, hogy onnan a vad kiszorul. Károsítását pedig az erdőben, vagy más nem védett területeken végzi.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így fest a bankok feketelistája: ezeknek a magyaroknak álom marad a kedvező kölcsön

Vélhetően a magyarok megélhetési költségeinek rohamos növekedése tartja továbbra is magas szinten a személyi kölcsönök iránti keresletek. Éppen a leginkább rászorulók közül kerülnek viszont ki azok is, akiknek esélyük sincsen kölcsönhöz jutni a nagyobb bankoktól. A probléma ráadásul nem csak a minimálbéreseket és munkanélkülieket, hanem számos egyéb csoportot is érint. Aki pedig az átlagnál szegényebbként hozzá is jut egy banki kölcsönhöz, számolhat vele, hogy rosszabb kondíciók mellett juthat csak a pénzéhez, mint a jobban kereső igénylők. fizetőképességének javulása és fogyasztási cikkek drágulása miatt jelenleg iszonyúan népszerűek a személyi hitelek. Vannak azonban olyan magyarok, akiknek esélyük sincs jelenleg hitelhez jutni. A probléma nem csak a munkanélkülieket és a minimálbér alatt keresőket, hanem a kisgyermeket nevelőket is érinti.

Életveszélyes anyag lappang rengeteg magyar otthonában: rákot okozhat, ha belélegzik

A városi vizek káros szennyezésének csökkentése, az emberek azbeszttől való védelme és a levegőminőség javítása került a Régiók Európai Bizottsága (CoR) Környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügyi szakbizottságának (ENVE) fókuszába a legutolsó ülésén. Ahogy arról a HelloVidéket tájékoztatták, az Európai Unió Tanácsának svéd elnökségének prioritásai és az ENSZ biológiai sokféleségről szóló egyezményének (COP15) eredményei, valamint a szakbizottság 2023-ra vonatkozó prioritásai szintén úgymond a vitaasztalra kerültek.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?