Durva havazás jöhet csütörtökön: itt a friss előrejelzés, mutatjuk, hol várható hó

Durva havazás jöhet csütörtökön: itt a friss előrejelzés, mutatjuk, hol várható hó

MTI
Csütörtök délutántól elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében jelentősebb havazás várható. A Magyar Közút Zrt. az érintett térségekben elvégzi a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, de a sofőröktől fokozott figyelmet kérnek, mivel az autósok döntő többsége már lecserélte a téli gumikat nyárira.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzési modelljei alapján a tavaszi iskolai szünet első napján, csütörtök délutántól Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyék síkvidéki területein 5 centimétert is meghaladó friss hó hullhat, sőt, a Zempléni-hegységben akár ennek duplája is leeshet. A havazás ráadásul péntekre is áthúzódhat.

Közölték azt is, az előrejelzések alapján az érintett térségekben újra "csatasorba" állították a téli munkák során bevethető gépeiket, így a következő napokban 12 órás váltott műszakokban, folyamatosan végzik majd a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. A közútkezelő külön felhívta a közlekedők figyelmét, hogy még a szokásosnál is óvatosabban és nagyobb körültekintéssel közlekedjenek a havazásban érintett vármegyékben, mivel a legtöbben már nyári gumira váltottak, amelyek tapadása teljesen más a télies időjárási viszonyok mellett.

Ezért érdemes a megszokottnál is nagyobb követési távolságot tartaniuk és mérsékelniük a sebességüket - tették hozzá. Tekintettel a várható időjárási helyzetre, a Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy a következő napokban még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, valamint az út- és látási viszonyokról a Magyar Közút Útinform szolgálatánál, az alábbi oldalon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?