Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.17. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.04.17. hétfő

agrarszektor.hu
Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen több-kevesebb napsütés is várható - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.04.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.04.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.04.17.) napon.

2023.04.17. hétfő: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett a legtöbb helyen több-kevesebb napsütés is várható. Délelőtt még csak kevés helyen valószínű csapadék, majd a déli, délutáni órákban szórványos jelleggel záporok, zivatarok képződhetnek. Az északias szél már nagyobb területen megélénkül, helyenként megerősödik, nyugaton egy-egy viharos lökés is előfordulhat. Záporok, zivatarok környezetében is lehetnek viharos erejű széllökések.

A csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között várható.
Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Érdemi fronthatással már nem kell számolni.

A következő napon várható időjárás

2023.04.18 kedd: Az erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés és a magasszintű felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Összességében több körzetben előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé kísérhetik élénk, időnként erős lökések az északi, északkeleti szelet. A maximum-hőmérséklet 13 és 20 fok között várható.

Friss híreink:

Kész, vége? Tényleg búcsúzhatunk az olcsó élelmiszerektől Magyarországon?

Az élelmiszerárak rakétaként lőttek ki Magyarországon, ami miatt egyre többen vásároltak olcsóbb, gyengébb, esetleg helyettesítő termékeket. Giacomo Pedranzini, a Kometa 99 Zrt. ügyvezető igazgatója az Agrárszektornak elmondta, hogy évek óta túl alacsony volt az élelmiszerár, ez a drágulás pedig tulajdonképpen egy ár-újrapozícionálás volt. Hozzátette, hogy az élelmiszerek minőségét előrébb kell helyezni a mennyiségnél. Fontos, hogy egy család inkább egyen egy kicsit kevesebbet, de minőségit még a jelenlegi gazdasági környezetben is. A szakember kitért arra is, hogy változásokra van szükség mind a termelésben, mind pedig a fogyasztásban, hiszen az elmúlt 30 évben túl intenzív volt a föld kizsákmányolása Európában, ami alól Magyarország sem kivétel. Meg kell találni az egyensúlyt, mert így biztosan nem lehet betartani az állatjóléti előírásokat. Az állatok is érző lények, és ezt tiszteletben kell tartani.

Ezt sokan elrontják a palánták kiültetésekor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók

A kiskertekben a tavaszi káresemények megelőzésével nem csak munkánkat könnyítjük meg, hanem a pénzünket is védjük, hiszen a kiültetett palántákért vagy fizettünk, vagy hetekig gondoztuk azokat, dolgoztunk velük. Sokan esnek abba a hibába a nagy tavaszvárás közepette, hogy a megvásárolt zöldség és egynyári dísznövény palántákat hamarabb ültetik ki, mint kellene.

Fillérekért veszik a tulipánt az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

A napokban indult be teljes gőzzel a tulipánszezon Magyarországon, azonban nem kell mindenáron a piacra, a virágüzletekbe, illetve a nagyáruházakba mennie az embernek ahhoz, hogy tulipánhoz jusson. Magyarországon ugyanis számos "Szedd magad" tulipánkert található, ahol a "bolti" ár alatt, szálanként 250-300 forintos áron kínálják a garantáltan friss, egészséges és csodaszép tulipánokat.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Százezernyi magyar mehetne nyugdíjba 30-50 éves kora között: erről kevesen mernek őszintén beszélni

A jelenlegi, erősen összetett problémákkal küzdő munkaerő-piaci helyzet kapcsán újra és újra felmerül a feltétel nélküli alapjövedelem kérdése. Nevezetesen, hogy mégis mit kezdjenek majd a társadalmak azokkal az embertömegekkel, akiknek a munkáját így vagy úgy felváltja a digitalizálás, gépesítés. A probléma nem új keletű, évszázados múltra tekint vissza, de már most azt látni, a közeljövőben a technológiai változások előtérbe fogják hozni valamilyen szintű alap jövedelemnek a bevezetését. A kérdés persze az, hogy a Magyarországon jelentős szerepet betöltő közfoglalkoztatás, illetve a viszonylag magas passzív munkaképes korú népesség miként reagálna erre. Vajon tényleg tömegek mondanának le egyik napról a másikra a munkáról, ha kapnának a megélhetéshez éppen elegendő pénzt, vagy éppen ellenkezőleg ettől szabadulnának fel, és keresnének olyan munkát vagy képeznék át magukat úgy, hogy munkájukkal nagyobb hozzáadott értéket tudjanak generálni. A megannyi felmerülő kérdésre közgazdásszal, jogásszal és a pszichológia segítségével kerestük a válaszokat.

Beindult az elvándorlás, lépnének tovább a magyarok: itt van esély a milliós fizetésre

Mit gondoltok, a forint romlásával a külföldön munkát kereső magyarok aránya nőtt vagy csökkent? A hazai munkaerőpiac meghatározó szereplőit most arról is kérdeztük, a jobb fizetés és megélhetés reményében mennyire mobilak a hazai munkavállalók.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?