Fillérekért veszik a tulipánt az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

Fillérekért veszik a tulipánt az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

agrarszektor.hu
A napokban indult be teljes gőzzel a tulipánszezon Magyarországon, azonban nem kell mindenáron a piacra, a virágüzletekbe, illetve a nagyáruházakba mennie az embernek ahhoz, hogy tulipánhoz jusson. Magyarországon ugyanis számos "Szedd magad" tulipánkert található, ahol a "bolti" ár alatt, szálanként 250-300 forintos áron kínálják a garantáltan friss, egészséges és csodaszép tulipánokat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Itt a tulipánszezon, egyre több kertben, parkban, virágüzletben és nagyáruházban jelennek meg a csodaszép, színes virágok. Sokak lakását díszíti ilyenkor tulipán, közel sem mindegy azonban, hogy milyen áron jutunk a virághoz. Az interneten a különböző virágboltok kínálatát böngészve találunk 500 forintért is egy szál tulipánt, de akár több mint 700 forintos áron is hozzá lehet jutni egyes helyeken. Több nagyáruházban is lehet kapni most tulipánt, a legtöbb helyen csokorral árulják a virágot, és habár van ahol mindössze 1199 forintba kerül egy 9 szálas csokor, fel kell arra készüln, hogy a nem feltétlenül frissen vágott virágok bizony nem bírják majd olyan sokáig otthonunkban.

Nem feltétlenül kell azonban piacon, virágüzletben vagy nagyáruházban tulipánt vásárolni ilyenkor, hiszen számtalan "Szedd magad" tulipánkert nyit ki ilyenkor Magyarországon. A legtöbb helyen 300 forintot kérnek egy szál tulipánért, de akad olyan is, ahol 250, sőt akár 200 forintért is hozzá lehet jutni a virághoz. Érdemes arra is felkészülni, hogy sok "Szedd magad" kertben kell belépődíjat fizetni, ez helyenként változhat, van ahol például a 18 éven feletti látogatóknak kell 500 forinotos belépőt fizetni, de olyan tulipánost is találtunk, ahol 6 év felett 1500 forintba kerül a belépő, amely tartalmas 3 szál ajándék virágot. 

Hegyi Tamás, a Kálnoki Levendulás tulajdonosa a HelloVidéknek elmondta, ők tavaly 250 forintért hirdettek meg egy szál tulipánt, de a nagy szárazság miatt nemérték el a megfelelő szárhosszt, ezért úgy döntöttek, hogy leviszik az árat 150 forintra. Idén 250 forintért hirdették meg, de lehet náluk nárciszt is szedni 150 forintért, valamint jácintot 300 forintért.

Nem egy nagyáruházi termékhez kell mérni a termékeink árát, amelyek ráadásul lehet, hogy néhány nap alatt elhullajtják szirmaikat, hanem egy rendes tulipánnal kell összevetni, amit jóval kevesebb, mint a feléért lehet leszedni nálunk. Vannak törzsvásárlóink, van olyan például, aki minden héten eljön hozzánk, és hazavisz 10 szál tulipánt, ami egész héten ott díszíti a lakását. A tulipánról tudni kell, hogy ha levágják és vízbe teszik, nemcsak tovább él, de akár 10-15 cm-t nőni is képes

- hangsúlyozta a lapnak Hegyi Tamás.

Ha "Szedd magad" tulipánosba indulunk, mindig tájékozódjunk az adott kert weboldalán vagy Facebook-profilján arról, miket ajánlott magunkkal vinnünk, illetve, mely napokon és hogyan vannak nyitva. Azt jó tudni, hogy ugyan vannak olyan kertek, ahol biztosítanak metszőollót és kosarat, ott is csak limitált számban, így mindig vigyünk magunkkal ollót is és kosárkát is a tulipánok gyűjtéséhez. Az Agrárszektor most összegyűjtötte a szeddlemagad.hu oldal segítségével, hogy hol találhatók jelenleg "Szedd Magad" tulipán akciókat Magyarárszogon. Íme, a lista: 

Bács-Kiskun Megyei Szedd Magad Tulipán

  • Tázlár, TulipGarden, Homokhátság - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.

Csongrád-Csanád Megyei Szedd Magad Tulipán

  • Mórahalom, TulipGarden - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.

Fejér Megyei Szedd Magad Tulipán

  • Csákvár, TulipGarden - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.
  • Nagyvenyim, Venyim Gyümölcsöse - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.

Győr-Moson-Sopron Megyei Szedd Magad Tulipán

  • Győrladamér, TulipGarden - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.
  • Máriakálnok, Kálnoki Levendulás - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szedd Magad Tulipán

  • Abádszalók, TulipGarden Tisza-tó - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.

Pest Megyei Szedd Magad Tulipán

  • Kosd-Cselőtepuszta, TulipGarden Dunakanyar - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.
  • Nagykőrös, TulipGarden - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.
  • Pilisborosjenő, Kevélyhegyi Levendulás - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.

Somogy Megyei Szedd Magad Tulipán

  • Bálványos, Kincsek Völgye - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.
  • Deseda, Levendulakert - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.
  • Kőröshegyi Levendulás - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.
  • Szőlősgyörök, TulipGarden Balaton - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szedd Magad Tulipán

  • Kékcse, TulipGarden Rétköz - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.

Tolna Megyei Szedd Magad Tulipán

  • Decs, TulipGarden - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.

Vas Megyei Szedd Magad Tulipán

  • Vát, TulipGarden - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.

Zala Megyei Szedd Magad Tulipán

  • Csömödér, TulipGarden - Elérhetőségi adatokhoz kattints ide.

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13