2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Hatalmas eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

Hatalmas eső jön Magyarországon: mutatjuk, hol várható a legtöbb csapadék

MTI
Mediterrán ciklon okoz több hullámban csapadékot, kiadós eső várható az ország nyugati, délnyugati részén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a Facebookon kedden.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Azt írták: a Kárpát-medencétől északkeletre anticiklon található, ami a szerdán képződő mediterrán ciklonnal fog "csatázni" a következő időszakban. Hozzátették: a légörvény szerdán fog kimélyülni a nyugatról érkező hullámzó frontálzóna déli ágán, és a legfrissebb előrejelzések szerint jelentős csapadékhullást eredményez majd Magyarországtól nyugatra, délnyugatra. Magyarországra eleinte az északkeletre lévő anticiklon lesz hatássál, amely lassan ereszt a szorításából, így nyugat felől egyre inkább megnő a csapadékhajlam - tették hozzá.

Mint írták, a következő időszakban délnyugatról több hullámban érkeznek nedves léghullámok, amelyből Magyarország területén is egyre több helyen kell számítani csapadékra, a jelenlegi előrejelzések alapján a kiadósabb csapadék az ország nyugati, délnyugati részén valószínű. A következő hét napban Magyarországon a legtöbb csapadék az Őrségben várható, itt akár 105 milliméter eső is hullhat. Az ország nyugati-délnyugati részein általában 50-60 milliméter eső várható.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31