Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.23. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.23. péntek

agrarszektor.hu
Több órára kisüt a nap, de egyre intenzívebbé válik a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.06.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.06.23.) napon.

UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK! 

Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!

150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.06.23.) napon.

2023.06.23. péntek: Több órára kisüt a nap, de egyre intenzívebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Egy érkező hidegfront előterében már kialakulhatnak záporok, zivatarok, de nagyobb valószínűséggel inkább a délután második felétől számíthatunk délnyugat felől egyre nagyobb területen (akár intenzív) zivatartevékenységre. Nagyobb méretű károkozó jéggel és szélrohamokkal kísért heves zivataroknak nagy az esélye! A déli, délkeleti szél északnyugatira fordul, és elsősorban a Dunántúlon erős, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 36 fok között valószínű, de néhol ennél kissé melegebb is lehet. Késő este 17 és 30 fok közötti értékek valószínűek.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2023.06.24 szombat: Több órára kisüt a nap, általában kissé vagy közepesen felhős idő várható. Emellett időszakon több felhős is lehet az égen. Keleten válhat erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, abból zápor, zivatar is kialakulhat. Estére csökken a csapadékhajlam. Főként a Dunántúlon és a Zemplén térségében lesz erős az északi, északnyugati szél, emellett zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 25 és 31 fok között alakul.

Friss híreink:

Így szerzik be olcsón a levendulát az élelmes magyarok: itt juthatsz hozzá te is

Már javában benne vagyunk a nyárban, így sokszor tárulhatnak elénk lilába borult tájak, főleg, ha a Balatonra visz az utunk. A lilába borulás oka pedig nem más, mint sokak kedvenc növénye, a levendula. A Szedd Magad akciók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyümölcsök körében, de az egészen biztos, hogy aligha tudunk elmenni egy-egy lila terület mellett úgy, hogy ne látnánk szorgosan gyűjtögető embereket. Jó hír, hogy az ország számos pontján szerveznek már levendula Szedd magad akciókat is, az alábbi cikkünkben összeszedtük, hogy pontosan hol és hogyan tudunk rá lecsapni.

Ez durva: ennyiért melóznak idén nyáron az idénymunkások a magyar földeken

Akkora a munkaerőhiány a hazai kertészeti ágazatban, hogy ma már csaknem akkora gondot okoz a zöldség-gyümölcs-termesztésben, mint az időjárási káresemények, és várhatóan nem lesz több munkaerő a következő évtizedekben sem - tudta meg az Agrárszektor a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanácstól. Hozzátették, a munkaerőhiány egyes gyümölcsöknél, illetve zöldségeknél mára 30-40 százalékos területi visszaesést ozott Magyarországon. Kiemelték azt is, hogy az ország középső és nyugati részein napi 12-15 ezer forint alatt már senki sem megy napszámba, de van ahol, a 15 ezer forintot meghaladó napi bért is kifizetik az idénymunkásoknak.

Csemegekukorica: a termelők örülnek, a feldolgozók nem

Jónak ígérkezik az idei csemegekukorica termése, a gazdák örülhetnek, ám a feldolgozók mosolya már nem annyira őszinte. Az iparág költségei ugyanis jelentősen emelkedtek, az átadási árak ugyanakkor ezt nem követték. A háttérben a tavalyi gyenge termés idején beáramló olcsó, kínai csemegekukorica áll, amely akkora árelőnnyel rendelkezik, hogy még a mostani, jobb évben is jelen van a piacon – annak dacára, hogy minősége meg sem közelíti az európai áru színvonalát.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ilyen házakba menekülnek a drága hitelek elől a kispénzű magyarok: tényleg megéri belevágni?

Egyre többen részesítik előnyben az olcsóbb, zártkerti ingatlanokat Magyarországon, mivel egyre nehezebb saját lakáshoz jutni - ennek fő oka, hogy manapság brutális kamattal lehet lakáshitelt felvenni. A Pénzcentrum által megkérdezett ingatlanpiaci szakértők arról beszéltek, hogy a zártkerti ingatlanokat akár 50-70 százalékkal is olcsóbban megvehetjül, mint egy hasonló méretű építési telket például. De nem feltétlenül a filléres ingatlanok terepe ez: a Balatonnál például több mint félmilliárd forintért is árulnak zártkerti besorolású területeket, amelyeken adott esetben luxusvillák állnak.

Cseresznye tartósítás házilag: így készül a tökéletes befőtt, lekvár, szörp, aszalvány és kandírozott cseresznye

Való igaz, hogy a boltokban, piacokon horroráron kínálják a friss, júniusi cseresznyét, azonban akinek van otthon gyümölcsfája, annyit szedhet az értékes idénygyümölcsből, amennyit csak elbír. Az idei tavasz nem bánt kesztyűs kézzel a cseresznyével, azonban sokaknál az esőzések ellenére is nagy a gyümölcshozam: itt az ideje a termést betakarítani, ne hagyjuk, hogy egyetlen szem is kárba vesszen! Mutatjuk, hogyan készül a klasszikus cseresznyebefőtt mellett a mennyei, zamatos cseresznyelekvár és cseresznyeszörp, hogyan készítsünk belőle aszalványt és különleges kandírozott cseresznyét!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?