Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.25. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.06.25. vasárnap

agrarszektor.hu
Kezdetben lehetnek felhősebb körzetek, majd délutánra napos, gomolyfelhős idő várható - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.06.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.06.25.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.06.25.) napon.

2023.06.25. vasárnap: Kezdetben lehetnek felhősebb körzetek, majd délutánra napos, gomolyfelhős idő várható. Az ország nagy részén nem lesz csapadék, csak néhol fordulhat elő záporeső. Az északi szelet élénk, olykor erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 26 és 29 fok között valószínű.
Késő este 17 és 22 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható.

A következő napon várható időjárás

2023.06.26 hétfő: Napos idő várható főleg a Duna-Tisza közén jobban szétterülő lapos gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Késő délutánra 27 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

A magyarok körében is hódít az új őrület: egyre több ilyen kert van itthon

A városi zöld projektek kapcsán gyakran zöld építészetre szoktunk gondolni. Azonban kis, emberi léptékű, városi kertészeti projektek a világ minden táján ugyanúgy pozitív eredményeket mutatnak. Amikor a helyi lakosság, civil szervezetek, agrárszakma és vállalkozások összefognak, hogy kertészettel, városi mezőgazdasággal javítsanak a környezetükön, akkor helyi sikerek sorozatával járulnak hozzá a közösség egészségéhez, fenntarthatóságához, és a városi gazdálkodás új módjainak kifejlesztéséhez.

Ezt rengetegen elrontják: így öntözd helyesen a növényeket a nyári hőségben

Az idei év eddig meglepően esős volt a korábbiakhoz viszonyítva. Hazánkban azonban egyenlőtlen a csapadékeloszlás, tehát jócskán számíthatunk olyan száraz időszakokra, amikor öntözéssel kell pótolnunk a hiányzó talajnedvességet.

Így szerzik be olcsón a levendulát az élelmes magyarok: itt juthatsz hozzá te is

Már javában benne vagyunk a nyárban, így sokszor tárulhatnak elénk lilába borult tájak, főleg, ha a Balatonra visz az utunk. A lilába borulás oka pedig nem más, mint sokak kedvenc növénye, a levendula. A Szedd Magad akciók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a gyümölcsök körében, de az egészen biztos, hogy aligha tudunk elmenni egy-egy lila terület mellett úgy, hogy ne látnánk szorgosan gyűjtögető embereket. Jó hír, hogy az ország számos pontján szerveznek már levendula Szedd magad akciókat is, az alábbi cikkünkben összeszedtük, hogy pontosan hol és hogyan tudunk rá lecsapni.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Megindult a vándorlás: valósággal özönlenek ezekbe a vidéki kisvárosokba, falvakba a magyar családok

Magyarországon a legtöbb régióban több az olyan település, ahol csökkent az utóbbi években az állandó lakosok száma, viszont a Közép-Dunántúlon nem így áll a helyzet. A Pénzcentrum új cikksorozatában régiónként viszgáljuk, hogy mely településekre költözhettek a legtöbben az elmúlt években, mely városok, falvak váltak újra népszerűvé az egyes országrészekben, vármegyékben. Ezúttal a Közép-Dunántúl településeinek állandó lakosságszám változását elemeztük. Ez alapján látható, mennyien választhatták új lakóhelyükül Veszprém törpefalvait, melyek a legnépszerűbb helyek a Velencei-tó környékén, vagy mik a legkedveltebb aglomerációs kistelepülések a térségben.

Hűsölj ingyen a hőségben: ezek az ország legjobb folyami strandjai, a vízminőség nem hazudik

Múltkor annak jártunk utána, milyen strandokon hűsölhetünk ebben a kánikulában a Balatonnál, és milyen az ottani strandok vízminősége. Most azt mutatjuk meg, milyen festői szépségű szabadstrandok és strandok várják az érdeklődőket folyóink gyönyörű partszakaszain. Vannak olyan részek, ahol a folyó egyenesen tengerpartra emlékeztet, ráadásul a strandok bőséges programkínálatokkal várják az érdeklődőket egész nyáron, a legtöbb helyen késő estig. Ugyanakkor, ha olyan helyen csobbanunk, ahol nincs kijejölt strand, nagyon megüthetjük a bokánkat. Mutatjuk az ország összes folyami strandját és vízminőségét, de összegyűjtöttük azt is, mely vizeinkben, tavakban és folyókban szigorúan tilos csobbanni! 

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?