Váratlan fordulat: közel négyhavi csúcsra ugrott a búza ára

Váratlan fordulat: közel négyhavi csúcsra ugrott a búza ára

MTI
Mintegy négyhavi csúcsra emelkedett a búza jegyzése Chicagóban a szombati oroszországi események és az Egyesült Államok egy részén tapasztalható szárazság miatt.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A chicagói terménytőzsdén (CBOT) a júniusi jegyzésű búza vékánkénti (36,35 liter) ára február vége óta legmagasabb szintre, 7,52 dollárra emelkedett. A Trading Economics adatkezelő szerint a legnagyobb exportőr Oroszországgal kapcsolatos bizonytalanság azután alakult ki, hogy a Wagner-zsoldosok szombaton ideiglenesen elfoglalták Rosztov városát, amely az ország kulcsfontosságú gabonatermő régiójában található. Eközben aggodalmat vált ki az is, hogy az Egyesült Államok középnyugati térségét sújtó szárazság komolyabb terméskiesést okozhat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?