Zivatarokkal csap le a hidegfront az országra: erre jobb lesz felkészülni

Zivatarokkal csap le a hidegfront az országra: erre jobb lesz felkészülni

MTI
Pénteken még többórás napsütés várható, de szombaton újabb hidegfront érkezik, emiatt az északkeleti országrész kivételével záporra, zivatarra kell készülni, a szél pedig többfelé lehet élénk, illetve erős. Vasárnap már csak az ország keleti harmadán várható eső, a legmagasabb hőmérséklet pedig 24 és 32 Celsius-fok között várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre lehet számítani, a Dél-Dunántúlon azonban inkább derült lehet az ég. Csak a nyugati határon van esély egy-egy záporra, esetleg zivatarra. A déli szél az ország nyugati részein megélénkülhet, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható.

Szombaton délnyugat felől magasszintű felhőzet érkezik, emellett ebből az irányból már hajnaltól, reggeltől egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés is. Több napsütésre az északkeleti vidékeken lehet számítani, bár ez sem lesz zavartalan. Északkeleten kicsi az esélye a csapadéknak, másutt viszont több helyen várható zápor, zivatar. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és a Dunántúlon egyre többfelé lehet élénk, illetve erős, de zivatarok környezetében is előfordulhatnak erős széllökések. Hajnalra általában 14 és 19 fok közé, a kevésbé felhős északi völgyekben 14 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között valószínű, nyugaton lesznek alacsonyabbak az értékek.

Vasárnap napos, gomolyfelhős idő valószínű, az ország keleti harmadán lesz erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és itt szórványosan zápor, zivatar is várható, míg nyugatabbra kisebb a csapadék kialakulásának valószínűsége. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, főként a Dunántúlon megerősödik, de erős lökések zivatarok környezetében is előfordulhatnak. A minimum-hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 24 és 32 fok között várható, északkeleten valószínűek az alacsonyabb értékek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?