Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.10. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.07.10. hétfő

agrarszektor.hu
Délelőttig túlnyomóan derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, majd gomolyfelhők is képződnek - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.07.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.07.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.07.10.) napon.

2023.07.10. hétfő: Délelőttig túlnyomóan derült vagy fátyolfelhős lesz az ég, majd gomolyfelhők is képződnek. Utóbbiakból késő délután, kora este az északi megyékben záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, de zivatarok idején átmenetileg erős, viharos széllökések előfordulhatnak.

A hőmérséklet délután 30, 36, késő este 19, 27 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hagyományos értelemben vett fronthatás nincs, de negatívan befolyásolja szervezetünk működését a nagyon erős UV-B sugárzás. Ilyenkor rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés. Vigyázni kell, nehogy a test túlhevüljön, mert napszúrást, hőgutát okozhat. Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre!

A következő napon várható időjárás

2023.07.11 kedd: Napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Nagyrészt száraz idő lesz, de főleg az északkeleti országrészben elvétve kialakulhat záporeső, zivatar. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 35 fok között várható. Északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Friss híreink:

Ömlik az import burgonya Magyarországra: ki nem találnád, honnan érkezik a java

A zöldség-gyümölcstermelőknek sem volt könnyű az elmúlt időszak, és úgy tűnik, ez bizony a termelésen is meglátszik. Burgonyafronton igen katasztrofális a helyzet, hiszen krumpliexport volumene 2023 első negyedévében 68,7 százalékkal visszaesett az egy évvel korábbihoz képest. A paradicsomnál viszont már nem ilyen borúsak a kilátások, ugyanakkor egy másik alapzöldség, a hagyma is megsínylette az éveket. De, hogy pontosan mi jellemzi az agrárium ezen ágazatait, az az alábbi cikkünkből kiderül.

Már idén forgalomba kerülhet a svéd traktorcsoda: ettől mindenkinek leesik az álla

Autonóm elektromos traktort tervezett és épített a svéd Traktorarvid, az Arvid Örde és a RISE kutatóintézetek. A Drever 120 névre keresztelt elektromos autonóm mezőgazdasági gépet először Svédországban, a Borgeby Fältdagar kiállításon mutatták be. A traktor létrehozásában a HydraSpecma, a Regal Components és a Micropower Group is részt vett.

Nem csak veszik, egyre inkább lopják is a mezőgazdasági berendezéseket

Egyre súlyosabb probléma az Egyesült Államokban a nagyértékű mezőgazdasági berendezések eltulajdonítása. A tolvajok a forgalmazókat és az eszközöket üzemeltető gazdákat is meglopják, a háttérben pedig a gyanú szerint szervezett csoportok állnak, amelyek gyorsan külföldre menekítik a zsákmányt.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Így keresheted rommá magad egy pesti minigarzonnal: ez most a legjobb befektetés?

A jelenlegi infláció mellett mindenki olyan biztos befektetést keres, ami, ha nem is azonnal, de hosszútávon mindenképpen megtérül. Az egyik ilyen, mindenki által ismert befektetési forma az, ha ingatlanba fektetjük a pénzünket, amit egy felújítás után ki is tudunk adni. Azonban sokszor nem a hosszútávú kiadás a megfelelő, hanem jobban járunk, ha budapesti lakásunkat rövidtávon, turisztikai céllal kiadva hasznosítjuk. Azonban sok olyan hátulütője van ennek a vállalkozásnak, amivel egy kezdő befektető nem biztos, hogy számol. A Pénzcentrum most annak járt utána szakértők segítségével, hogy mivel is jár pontosan, ha Airbnb-n adnánk ki a lakásunkat, hol érdemes nézelődni, illetve megéri-e egyáltalán ebbe fektetnünk a spórolt pénzünket.

Őrület, mennyibe kerül egy új tűzhely vagy sütőlap 2023-ban: mégis, melyiket válasszuk?

Ha a konyhánkban elromlik a tűzhely, vagy csak spórolásból energiatakarékosabb, hatékonyabb készülékre váltanánk, bizony kössük fel a gatyánkat: átlagosan 10-20%-kal növekedtek az árak! Mivel süssünk-főzzünk, villannyal vagy gázzal? Milyen készüléket érdemes választani? Szakemberek segítségével ezt a témát jártuk körbe!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?