Nagy vihar jön: másodfokú riasztást adtak ki ezekre a megyékre

Nagy vihar jön: másodfokú riasztást adtak ki ezekre a megyékre

MTI
Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Baranya, Somogy és Zala vármegye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután. A veszélyjelzés szerint a három vármegye egyes járásaiban hevesebb zivatarra kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A meteorológiai szolgálat közölte: szerdán több hullámban várhatók zivatarok. A cellákat általában viharos, óránkénti 60-80 kilométeres széllökések, intenzív eső, jégeső kísérheti. Heves zivatarokra elsősorban a késő délutáni, esti óráktól a délnyugati és az északkeleti területeken van esély. Délnyugaton nagyobb eséllyel várható zivatarrendszer kialakulása is. A heves zivatarokhoz erősen viharos, akár károkozó, óránkénti 90 kilométeresnél erősebb szélroham, felhőszakadás és nagyméretű, 3-4 centiméteresnél is nagyobb jég társulhat.

EZ IS ÉRDEKELHET

A zivatarok különösen a déli országrészben éjszaka is folytatódhatnak. Csütörtök napközben már jellemzően sokkal kevesebb helyen kell zivatarokra számítani az északkeleti és a nyugati tájakon, ezek idején azonban még előfordulhatnak heves kísérőjelenségek. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az időjárási helyzetre való tekintettel a legmagasabb, piros fokozatot is kiadhatják a délnyugati országrészre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?