Letarolta a hőség Marokkót: a paradicsom is durván megsínylette az időjárást

Letarolta a hőség Marokkót: a paradicsom is durván megsínylette az időjárást

agrarszektor.hu
Marokkó délnyugati részén, Agadir szomszédságában helyezkedik el a Souss-Massa régió, amely kulcsfontosságú a korai hajtatott zöldségek, elsősorban a paradicsom, valamint a csonthéjas gyümölcsök termelése szempontjából. Az előző napokban új rekordot jelentő, 50,4°C-ot is elérő napi csúcshőmérséklettel jelentkező, 48 órán át tartó hőhullám érte el a körzetet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az éjszakai hőmérséklet sem süllyedt 45°C alá, a paradicsomtermelő fóliasátrakban és üvegházakban pedig 55°C-ot mértek. Helyi termelők szerint egyelőre korai megbecsülni a károkat, mivel nem mindenhol tapasztalható napégés, de az biztos, hogy nagy területeken kell majd újratelepítést végezni. Növényegészségügyi problémák miatt Marokkó ezen termesztőkörzetében pont ebben az évben új holland fajtákra tértek volna át, ezekből a vetőmagokból szinte biztosan hiány jelentkezik majd - írja a FruitVeB

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?