Kevesebb szilva teremhet idén Németországban, és nem is akármiért

Kevesebb szilva teremhet idén Németországban, és nem is akármiért

agrarszektor.hu
A Destatis idei első becslése szerint a 2023-as német szilvatermés 45,1 ezer tonna körül alakul majd, ami 3,7%-kal (1800 tonnával) elmarad a 2022-es 47 ezer tonnás betakarított mennyiségtől. Ez a visszaesés a természetes alternancia következménye, mivel várható volt, hogy a tavalyi, kifejezetten jó évet valamivel kisebb termés fogja követni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tízéves átlaghoz képest (45,5 ezer tonna) az idei szilvatermés az első becslések szerint csak mintegy 400 t-val (0,9%-kal) alacsonyabb, tehát átlagos volumenről beszélhetünk. Németországban jelenleg 41000 hektáron termesztenek szilvát, a legnagyobb termőterületek Baden-Württemberg (1700 hektár) és Rajna-vidék-Pfalz (900 hektár) tartományokban találhatók. Az összes német szilva több mint felét (61,3%) várhatóan ezekben a szövetségi államokban takarítják majd be - írja a FruitVeB.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?