Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.28. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.28. hétfő

agrarszektor.hu
Az időszak nagyobb részében túlnyomóan derült, napos, száraz időre számíthatunk, legfeljebb kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.08.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.08.28.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.08.28.) napon.

2023.08.28. hétfő: Az időszak nagyobb részében túlnyomóan derült, napos, száraz időre számíthatunk, legfeljebb kevés fátyolfelhő jelenhet meg az égen. Késő délutántól, estétől azonban a Dunántúlon és a középső országrészben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és záporok, zivatarok, esetleg felhőszakadások is kialakulhatnak. Néhol heves zivatar sem kizárt nagyméretű jéggel, szélrohamokkal. A déli szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik.

A csúcshőmérséklet többnyire 32 és 40 fok között alakul, de a Dunántúl nyugati felében pár fokkal hűvösebb lesz az idő.
Késő estére 21 és 30 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Különösen a kisgyermekekre és idősekre jelent veszélyt a meleg. Ilyenkor ugyanis a szervezet számára nehezebb a plusz hőt leadni. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék pótlására. Hétfőn térségünket már megközelíti egy hullámzó frontálzóna, ami miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.08.29 kedd: A fátyolfelhők és az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett általában több órára kisüthet a nap. Több helyen várható eső, zápor, zivatar. A déli szél helyenként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A csúcshőmérséklet 24 és 37 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon lesz a hűvösebb, a Tiszántúlon mérhetik a magasabb értékeket.

Friss híreink:

Idegen állatfajok jelenhetnek meg Magyarországon: baj lesz, ha elterjednek

Fel kell készülni arra, hogy a klímaváltozás erősödése, illetve az évről évre egyre szélsőségesebb időjárás miatt több idegenhonos, invazív állatfaj jelenik majd meg Magyarországon - tudta meg az Agrárszektor az Agrárminisztériumtól. Kiemelték, ezek a fajok a térhódításukkal elképesztő mértékben veszélyeztetik a természetes életközösségeket, ráadásul hazánkba leggyakrabban Észak-Amerikából és Ázsiából kerülnek be, minden esetben emberi közvetítéssel. Hazánkban a leggyakrabban előforduló idegenhonos inváziós fajok a cifrarák, a jelzőrák, az ékszerteknős, a fekete törpeharcsa, a nutria, a nyestkutya, a pézsmapocok és a mosómedve.

Most végre kiderülhet, ki dolgozik majd a jövő üvegházaiban

Az elkövetkező évtizedekben a munkavállalóknak egyre inkább robotizált, gépesített és digitalizált környezetben kell dolgozniuk. De hogyan biztosíthatja a kertészeti ágazat - amely már most is nehezen talál alkalmazottakat -, hogy elegendő ember akarjon az üvegházakban dolgozni?

Rengeteg magyar fordított hátat ezeknek a traktoroknak: mi történik itt?

2023 júliusában a magyar gazdák 52,8 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 hetedik hónapjához képest azonban csak 1,4 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka júliusban a John Deere volt, amelyből 37-et adtak el a hónapban, a második helyen a Claas végzett, abból is 29 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Solis, az ötödik pedig a Valtra volt az év hetedik hónapjában.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Radó Péter: Elavult, egyenoktatást biztosító rendszer jött létre Magyarországon

A magyar közoktatás színvonala kétségbeejtően alacsony: olyan mintha nagyjából egy évtizede megfordultunk volna, és szembemegyünk mindennel, amit az európai országok képviselnek, így mostanra egy avítt, elavult, egyengyerekeknek egyenoktatást biztosító rendszer jött létre, ahol még a célok is azonosak, miközben a világ hihetetlenül gyorsan változik. Ez már csak azért is baj, mert ezzel hozzú távon az ország gazdasági versenyképessége kerül veszélybe, hiszen hosszú távra felélte, megsemmisítette a képzett munkaerő-tartalékainkat a kormányzat az oktatáspolitikájával - véli Radó Péter oktatáskutató. Interjú. 

Itt a brüsszeli mesterterv: megtudtuk, erre készülnek a vidéki Magyarországon

A városoknak és régióknak rugalmasságra és jobb koordinációra van szükségük az európai zöld megállapodás, a Green Deal kezdeményezésekkel kapcsolatban. Mert bár jelenleg számos olyan uniós kezdeményezés létezik, amelyek lehetőséget biztosítanak a vidéknek a zöld átállás felgyorsítására és az európai zöld megállapodás végrehajtásának elősegítésére, de még mindig van teendő a hatékonyság növeléséhez. A Régiók Európai Bizottsága (CoR) legutóbbi plenáris ülésén elfogadott új vélemény szerint ennek a hatása „helyben” fokozható a kezdeményezések közötti szinergiák és koordináció javításával, a nemzeti keretekbe való beágyazással, ugyanakkor célzottabb támogatással a helyi és regionális hatóságok részére. A HelloVidék most a Régiók Európai Bizottságát kérdezte a részletekről.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 2. 05:59