Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.30. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.08.30. szerda

agrarszektor.hu
Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett az ország nagyobb részén több, a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon csak pár óra napsütés valószínű - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.08.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.08.30.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.08.30.) napon.

2023.08.30. szerda: Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett az ország nagyobb részén több, a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon csak pár óra napsütés valószínű. A Dunántúlon délelőtt elszórtan lehet zápor, az Alföldön és az Északi-középhegységben több helyen, nagyobb számban délután és este alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon az északi, másutt a nyugati, délnyugati szelet kísérik élénk lökések. Emellett az északnyugati tájakon erős, zivatarokban viharos széllökések is lehetnek.

A hőmérséklet délután 20, 28, késő este 15, 20 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás van, így legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A hangulatunkban bekövetkező változások is a front számlájára írhatók, hidegfrontnál ugyanis introvertáltabbá válhatunk.

A következő napon várható időjárás

2023.08.31 csütörtök: Erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, majd a délelőtti, déli óráktól már kevesebb gomolyfelhőre számíthatunk, nyugat felől egyre hosszabb időre kisüt a nap. Reggelig elszórtan, napközben még főleg keleten, északkeleten valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 11, 17, délután 21, 27 fok valószínű.

Friss híreink:

Igazi szuperélelmiszer a szamártej: több ezret is elkérhetnek egy literért

Szamártej, szamársteak, szamárszalámi... Néhány dolog, ami elsőre furcsának tűnhet, hiszen, ha szamarakról beszélünk, akkor rögtön az aranyos állatok jutnak eszünkbe. Ez valóban így is van, ugyanakkor el is lehet fogyasztani őket, és elmondások alapján érdemes is, mivel nagyon ízletes és különleges húst és tejet adnak ezek a jószágok. Utóbbit jól mutatja az is, hogy egyes termelők szerint akár 1000 eurót is elkérnek egy kiló szamársajtért. De miért kerülnek ennyibe és miért nem terjedtek még el Európában ezek a termékek? Most ezekre a kérdésekre (is) választ kaphatunk.

Súlyos károkat okoz ez az állat a magyaroknak: sürgősen megoldás kell ellene

A horgászat hazánkban is igen nagy népszerűségnek örvend, ugyanakkor nem túlzás azt mondani, hogy még mindig beleragadtunk a pontyba. Értjük ez alatt, hogy ha horgászatról vagy halfogyasztásról van szó, szinte mindenki azonnal a pontyra asszociál - pedig számos más különleges vagy éppen finom halunk van. Arról nem beszélve, hogy a hazai vizek állapotáról és a vízi ökoszisztémákról még kevesebb szó esik. Alábbi cikkünkben többek között ezeknek jártunk utána, valamit annak, hogy miért jelentenek komoly fenyegetést a kormoránok.

Idegen állatfajok jelenhetnek meg Magyarországon: baj lesz, ha elterjednek

Fel kell készülni arra, hogy a klímaváltozás erősödése, illetve az évről évre egyre szélsőségesebb időjárás miatt több idegenhonos, invazív állatfaj jelenik majd meg Magyarországon - tudta meg az Agrárszektor az Agrárminisztériumtól. Kiemelték, ezek a fajok a térhódításukkal elképesztő mértékben veszélyeztetik a természetes életközösségeket, ráadásul hazánkba leggyakrabban Észak-Amerikából és Ázsiából kerülnek be, minden esetben emberi közvetítéssel. Hazánkban a leggyakrabban előforduló idegenhonos inváziós fajok a cifrarák, a jelzőrák, az ékszerteknős, a fekete törpeharcsa, a nutria, a nyestkutya, a pézsmapocok és a mosómedve.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Elárulta Lakatos István, mire készül az RTL a Cápák közöttben: Szó sincs búcsúzásról!

"Szó sincs búcsúzásról, ez se bennem, se az RTL-ben nem merült fel. Az amerikai verzióban is jóval több mint 5 Cápa váltja egymást rendszeresen. A magyarországi producerek is erre készülnek" - fogalmazott a Pénzcentrumnak adott interjújában Lakatos István. A Bravogroup Holding vezérigazgatójával többek között a vállalat milliárdos akvizícióiról, a cápás projektek megtérülési potenciáljáról, a magyar gazdaság és az oktatás helyzetéről, a hazai akkumulátorgyárakról és a hozzájuk kötödő üzleti potenciálokról, illetve arról is beszélgettünk, miért döntött úgy, hogy egy időre (a sajtóban megjelentekkel ellenttétben nem örökre) búcsúzik a Cápák között című üzleti showműsorból.

Egyre több magyar intézi így a bevásárlást vidéken: tényleg sokat spórolnak?

A webshopok ma már nemcsak a gazdaság, hanem az életünk egyre inkább meghatározó szereplői is. Vajon milyen kihívásokkal és lehetőségekkel találkoztak eddig a webshopok 2023-ban? Hogyan alakultak a forgalmak, a vásárlói szokások, az új technológiák és mennyire vált fontossá az ügyfélélmény? Három szakértőt kérdeztünk meg arról, hogy milyen az idei év a webshopok számára: Grúz András, egy ügynökségi sales manager, Nagy Gábor, egy vállalati vezető és Baranyai Zoltán marketing manager osztották meg velünk saját tapasztalataikat és véleményüket a webshopokkal kapcsolatos kérdésekben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 1. 13:57