Mérgező foszgéngáz került a levegőbe Sajóbábonyban: többen kórházba kerültek

Mérgező foszgéngáz került a levegőbe Sajóbábonyban: többen kórházba kerültek

agrarszektor.hu
Péntek éjjel többen jelezték, hogy foszgéngáz juthatott a levegőbe Sajóbábonyban, a növényvédő szerek gyártásával foglalkozó üzem közelében. Az esetet követően négy embert kötelező orvosi megfigyelésre kórházba szállítottak, de a kormányhivatalnak mérgezésről nincs tudomása. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A HVG olvasója jelezte péntek éjjel a lapnak, hogy foszgéngáz juthatott a levegőbe Sajóbábonyban, a növényvédő szerek gyártásával foglalkozó üzem közelében. Az ügyben megkeresték az illetékes Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatalt, amely az értesülést megerősítve közölte, hogy

a kormányhivatal augusztus 28-án kapott értesítést arról, hogy egy sajóbábonyi növényvédő szerek gyártásával foglalkozó üzemben foszgéngáz jutott a szabadba. Az esetet követően négy embert kötelező orvosi megfigyelésre kórházba szállítottak, mérgezésről nincs tudomásunk. A folyamatban lévő vizsgálat keretében a munkavédelmi hatóság többnapos, átfogó ellenőrzést is tart.

A lap figyelmeztet, a foszgéngáz mérgező, belélegzése akár halálos is lehet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?