Mérgező foszgéngáz került a levegőbe Sajóbábonyban: többen kórházba kerültek

Mérgező foszgéngáz került a levegőbe Sajóbábonyban: többen kórházba kerültek

agrarszektor.hu
Péntek éjjel többen jelezték, hogy foszgéngáz juthatott a levegőbe Sajóbábonyban, a növényvédő szerek gyártásával foglalkozó üzem közelében. Az esetet követően négy embert kötelező orvosi megfigyelésre kórházba szállítottak, de a kormányhivatalnak mérgezésről nincs tudomása. 

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A HVG olvasója jelezte péntek éjjel a lapnak, hogy foszgéngáz juthatott a levegőbe Sajóbábonyban, a növényvédő szerek gyártásával foglalkozó üzem közelében. Az ügyben megkeresték az illetékes Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatalt, amely az értesülést megerősítve közölte, hogy

a kormányhivatal augusztus 28-án kapott értesítést arról, hogy egy sajóbábonyi növényvédő szerek gyártásával foglalkozó üzemben foszgéngáz jutott a szabadba. Az esetet követően négy embert kötelező orvosi megfigyelésre kórházba szállítottak, mérgezésről nincs tudomásunk. A folyamatban lévő vizsgálat keretében a munkavédelmi hatóság többnapos, átfogó ellenőrzést is tart.

A lap figyelmeztet, a foszgéngáz mérgező, belélegzése akár halálos is lehet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?