Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.06. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.09.06. szerda

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett a déli részeken képződhet kicsivel több gomolyfelhő, de csapadék nem lesz - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.09.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.09.06.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.09.06.) napon.

2023.09.06. szerda: A sok napsütés mellett a déli részeken képződhet kicsivel több gomolyfelhő, de csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 30 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A jelenlegi időjárási helyzet szervezetünkre gyakorolt hatása közül a napfény szerepe emelhető ki. Ugyanis a napos idő jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben.

A következő napon várható időjárás

2023.09.07 csütörtök: Derült, napos idő lesz csapadék nélkül. A többnyire mérsékelt északkeleti, keleti szél napközben néhol megélénkül. A maximum-hőmérséklet 26 és 30 fok között valószínű.

Friss híreink:

Jó, ha nullára kijönnek idén a növénytermesztők

A termelők többsége a kukoricát és a napraforgót illetően egyaránt jó termést vár, ám míg utóbbi esetében általános a bizakodás, addig a tengerit illetően komoly regionális eltérések vannak az eredményeket illetően. Az igazi probléma mégis az árakkal van: az alacsony árszintek mellett a legtöbb termelő a legtöbb termény esetében nem számíthat nyereségre, legfeljebb csak a dunántúli gazdáknak lesz pluszos az év – esetükben is csak a búzát és a kukoricát illetően. Nem csoda, ha ilyen helyzetben nem egyeznek az eladók és a felvásárlók árelképzelései. Az általános kivárás miatt lényegében áll a piac.

Minőségi, magyar élelmiszer, de a 90 százalékát kiviszik az országból

A vadétel rendszerint az ünnepek eledele volt korábban vagy éppen csak étteremben ették. Ám, amióta a legtöbb bevásárlóközpont rendszeresen tart a hűtőpultban vadhúst, egyre nagyobb igény van arra, hogy a hétköznapokban is asztalra kerüljön. Ennek ellenére a fogyasztása még mindig csekély, noha az egyik legegészségesebb húsféle, tele ásványi anyagokkal. Ráadásul kevés zsírt tartalmaz, így az egészségtudatos étrendbe is jól beilleszthető. A vadfogyasztást természetesen befolyásolja, hogy prémium termék, ami az árán is megmutatkozik, így nem várható, hogy tömegélelmiszer legyen, ugyanakkor egyértelműen látható, hogy az utóbbi években növekszik a kereslet iránta.

Fejlődés helyett csak küszködik a haltermelés Magyarországon

Intézményi szinten alulértékeltek a halastavak Magyarországon, de Közép-Európában is. A halászati ágazatban továbbra sincsenek területalapú támogatások, az uniós forrásoknak pedig csak egy kis hányada fordítható az ágazat támogatására. Az érdekérvényesítő képesség hiánya pedig azzal jár, hogy az ágazat a fenntartható fejlődés helyett lassú haldoklásra van ítélve - mondta el az Agrárszektornak a a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője. Lévai Ferenc beszélt arról is, mekkora területen folyik tógazdasági haltermelés Magyarországon, melyik halfajtát termelik a legtöbben, illetve azt is elárulta, hogy mennyire önfenntartóak a hazai természetes vizek.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Fontos változás élesedett a magyar boltok kasszáinál: érdemes lépni, nem sokáig lehet így fizetni

Bő egy hónapja lehet már SZÉP-kártyával a boltokban élelmiszert is vásárolni, amelyet már több százezer magyar meg is tett. Augusztusban átlagosan 8-18 ezer forintot költöttek cafeteriából "hideg" élelmiszerre a kártyakibocsátók szerint, a boltokban ennek viszont nem volt még számottevő hatása a vásárlásokra. A Pénzcentrum most a legnagyobb hazai boltláncok és a kártyakibocsátók nyilatkozatát kérte augusztusi tapasztalataikról. A válaszokból az látszik, hogy már sokan használták ki a SZÉP-kártyás fizetési lehetőséget, de ez nem jelenti azt, hogy a boltokban többet költöttek volna a vásárlók, mint korábban.

Kiderült a nagy hűtő-titok: óriási tévhitben él rengeteg magyar, ha a spórolásról van szó

Régi időkben jóval kisebb hűtőket használtunk, jó, ha éjjeliszekrény nagyságúakat. Manapság egyre divatosabbak az egészen óriási, mindenféle okosságokkal felszerelt hűtők. Persze, egyre kevesebb háztatásban találni pincét, de sok lakásból a kamra is hiányzik, nem csoda hát, ha igyekszünk minden élelmiszert a hűtőbe elspájzolni. Másrészt nem csak praktikus okokra vezethető vissza a hűtő méretének látványos növekedése, bizony, most ez a divat. Vajon a tavalyi rezsisokk miatt az emberek már jobban meggondolják, mekkorát is vásárolnak? Mennyit dobott az infláció a hűtők árain? Erről ,és a legújabb hűtőtrendekről a HelloVidék a Media Markt és az Electronics szakembereit faggatta.    

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?