Megérkezett a friss előrejelzés: rekordnagyságú gabonatermés lehet idén

Megérkezett a friss előrejelzés: rekordnagyságú gabonatermés lehet idén

MTI
Az idei gabonatermés a világon elérheti a 2021-es rekordmennyiséget az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO szerint.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A szervezet a honlapján közzétett előrejelzésében globálisan 2,815 milliárd tonna gabonaterméssel számol, 0,9%-kal magasabbal, mint tavaly. A teljes gabonatermés így megegyezne a 2021-ben betakarított mennyiséggel. A búzatermés várhatóan 2,6%-kal marad majd el a múlt évitől, 781,1 millió tonna lesz, amely így is a második legnagyobb mennyiség. A szárazság miatt különösen Kanadában és az Európai Unióban csökken a termés tavalyhoz viszonyítva, Kínában pedig a heves esőzések rontják a terméskilátást az ország több fontos búzatermő vidékén. Az eddig becsültnél több búzát takaríthatnak be ugyanakkor az Egyesült Államokban, Indiában és Ukrajnában.

A globális kukoricatermés rekordszintű, 1,215 milliárd tonna lehet a FAO számításai szerint az idén. Az eddig becsültnél jobb termés várható Ukrajnában és Brazíliában, ami ellensúlyozza a kisebb termést az Egyesült Államokban és az Európai Unióban.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?