Oroszországtól vásárolna 1 millió tonna búzát Egyiptom

Oroszországtól vásárolna 1 millió tonna búzát Egyiptom

agrarszektor.hu
Egyiptom tárgyalásokat folytat arról, hogy 1 millió tonna búzát vásárolna Oroszországtól egy kormányközi megállapodás keretében - tudta meg a Bloomberg több, a nevük elhallgatását kérő informátortól. Mint kiderült, a tárgyalások az idei szezonban történő szállításról folynak, arról azonban nincsenek hírek, hogy hol tart pontosan a két ország közti egyezség.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Egyiptom a világ egyik legnagyobb búzaimportőre, ezért a vásárlásait globális viszonyítási alapként szorosan nyomon követik. Állami felvásárlója tavaly kezdte el a búza egy részét zártkörű tárgyalások keretében lefoglalni - ami eltér a hagyományos, pályázat útján történő gabonabeszerzési folyamatoktól -, és az év eleje óta a kormányközi megállapodások révén Egyiptom gabonát és növényi olajokat importálhat.

Az Oroszország és Egyiptom közti tárgyalásokkal kapcsolatban egyik fél sem nyilatkozott, az orosz mezőgazdasági minisztérium nem válaszolt az egyezséggel kapcsolatos megkeresésre, Egyiptom általános áruforgalmi hatósága, az úgynevezett GASC pedig nem kívánt nyilatkozni.

Oroszországban az utóbbi két évben kiváló volt a termés, ezzel pedig megerősítette pozícióját a legnagyobb búzaszállító országként. Ennek ellenére az orosz búza Egyiptomba irányuló néhány közelmúltbeli értékesítése több nehézségbe is ütközött.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 22. 16:26