Ez az egzotikus gyümölcs nálunk is terem: még a mínusz 15 fokot is kibírja

Ez az egzotikus gyümölcs nálunk is terem: még a mínusz 15 fokot is kibírja

agrarszektor.hu
A meleg, napos ősznek köszönhetően idén másodszor is beérett a hazai fügebokrok termése. A füge akár a -15 fokos fagyot is kibírja, de takarással megelőzhetőek a hideg okozta sérülések. 

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A fügét sokan szeretik, sokan nem annyira kedvelik, de egy biztos, egy fügebokor mellett ücsörögve sok embernek a mediterrán, tengerparti hangulat jut eszébe. Idén, a hosszan tartó, meleg, napos időjárásnak köszönhetően a legtöbb helyen másodszorra is beérett ez a finom, édes csemege Magyarországon.

A közönséges füge egy lombhullató, kisméretű növény, ami általában 2-5 méter magasra nő meg. Karéjos, szőrözött, mélyzöld levelei vannak. Féltrópusi növény, amelyet - ennek megfelelően - meleg, napsütötte, szélvédett helyre, délre néző falak elé vagy akár domboldalakra érdemes ültetni.

A füge akár a -15 fokos fagyot is kibírja, de takarással megelőzhetőek a hideg okozta sérülések. Tartós szárazságban öntözni kell, mert különben gyümölcsei aprók maradnak, sőt lerúgja őket. A sárguló levelek a vízhiány árulkodó jelei, úgyhogy ha ezt tapasztaljunk, érdemes cselekedni - írja az Időkép.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?