Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.22. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.22. vasárnap

agrarszektor.hu
Délnyugat felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos időre van kilátás - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2023.10.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2023.10.22.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2023.10.22.) napon.

2023.10.22. vasárnap: Délnyugat felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos időre van kilátás. A délelőtt folyamán kisebb körzetekben - főként északon - azonban még előfordulhatnak erősen felhős területek. Reggel, kora délelőtt elszórtan lehet eső, napközben helyenként fordulhatnak elő záporok, a nyugati részeken és északkeleten zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél északnyugatira fordul, megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A hőmérséklet délután 17 és 24, késő este 11, 17 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.10.23 hétfő: A pára, köd, rétegfelhőzet helyenként tartósabban megmaradhat, fátyolfelhők is érkeznek, emellett hazánk nagy részén több órára
kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 4, 11 fokról 15 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a szélvédett északkeleti részeken mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Friss híreink:

Zseniális: ki nem találnád, hogyan alakítanák át a növénytermesztést a britek

Vajon milyen lenne, ha az emberek "beszélhetnének" a növényekkel, és figyelmeztethetnék őket a közelgő kártevők támadására vagy szélsőséges időjárásra? A Cambridge-i Egyetem Sainsbury Laboratóriuma (SLCU) növénytudósokból álló csapata ezt a tudományos fantasztikumot szeretné valósággá tenni, amire a megoldást a fényalapú üzenetküldésben látják.

Ijesztő, ami a magyar szőlővel történik: súlyos hírek érkeztek

Hullámokban érkező eső, tomboló lisztharmat és más kártevők is gondot okozhattak 2023-ban a szőlőültetvényeken. Idén, szinte csak júliusban nem esett csapadék, a többi hónapban 30-50 milliméter esőnek is örülhettek a gazdák. Bár üröm az örömben, hogy a folyamatos pára sajnos a fertőzéseknek kedvezett. Németh Krisztina, a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet tudományos főmunkatársa szerint a rutingazdálkodásnak elmúlt az ideje.

Nagyot zuhant a sertéshústermelés az EU-ban - a december húzhatja fel az árakat

Az utóbbi években az EU egészében csökkent a sertésállomány, 2012 és 2022 között összesen 8,42 millióval kevesebb lett a sertés, vagyis 6 százalék tűnt el. Idén az uniós sertéshústermelés 8 százalékkal, 11,9 millió tonnára esett vissza az év első hét hónapjában.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Szavaztak az őszi óraátállításról: minden egy irányba mutat, végleg eltörölhetik a téli időszámítást?!

Pontosan egy hét múlva, október 29-én óraátállítás. Az utóbbi években minden ősszel és tavasszal téma az óraátállítás eltörlése, már az EU-ben is többször terítéken volt a terület, de más fontosabb helyzetek folyamatosan tovább tolták a kérdést. A Pénzcentrum idén ősszel egy kérdőíves kutatás kereti között felmérte a magyarok hozzáállását, és nem meglepő módon a magyarok 88%-a már szeretne megszabadulni a minden tavasszal és ősszel ránk váró tologatástól, valamint többen jelezték, hogy hetekig nem tudják kiheverni a szervezetük az átállítás utáni zavart.  

Ezek a helyek ősszel is kötelezőek: íme az ország 6 legizgalmasabb arborétuma

A hazai 34 arborétum növényállománya rendkívül heterogén, kis területen is számtalan különleges fajban gyönyörködhetünk. Ilyenkor, ősszel ezer színben pompáznak a botanikus kertjeink, így érdemes felkeresni őket még a tél beköszönte előtt, hogy megcsodáljuk, milyen gyönyörűre festi a fák leveleit, a növényzetet ez a színtelennek, szürkének tartott évszak. Mutatjuk a legizgalmasabb és legnépszerűbb kerteket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?