Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.25. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.10.25. szerda

agrarszektor.hu
Kora délelőttig többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, és többfelé alakul ki eső, zápor - derül ki az Agrárszektor szerdai (2023.10.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2023.10.25.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2023.10.25.) napon.

2023.10.25. szerda: Kora délelőttig többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, és többfelé alakul ki eső, zápor. Ezt követően csökken a felhőzet, és általában közepesen felhős időre számíthatunk, legtovább északon marad zárt a felhőtakaró. A nap második felében már csak néhol alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar sem kizárt. A szél fokozatosan nyugatira, északnyugatira, majd délután délire fordul, és időnként megerősödik.

A hőmérséklet délután 17 és 23, késő este 10, 17 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatásra számíthatunk, emiatt az arra érzékenyeknél felléphet fejfájás, vérnyomás-ingadozás, a szervezet görcskészsége erősödhet.

A következő napon várható időjárás

2023.10.26 csütörtök: Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, általában többórás (szűrt) napsütés valószínű, majd éjjel beborul az ég. Szórványosan fordulhat elő időszakos eső, záporeső, délen zivatar is lehet. A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalra általában 9 és 14 fok közé hűl le a levegő, de néhol ennél hűvösebb is lehet. Délutánra 15 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hűvösebb, délen az enyhébb idő.

Friss híreink:

Véget ért az olcsó cukor kora: itthon senki ne számítson árcsökkenésre

2023-ban megtorpant a cukorrépa termőterületének évek óta tartó csökkenése, mi több, idén komoly növekedést regisztrálhattak a szakemberek ezen a téren. A tavalyihoz képest kedvezőbb időjárási és világpiaci körülményeknek köszönhetően az év során kétszer annyit cukrot állíthatnak elő az egyetlen magyarországi cukorgyárban, ami a hazai fogyasztás akár negyven százalékát is fedezheti. A cukor ára már most is magas, és ez várhatóan a jövőben is így fog maradni, de a szakértő szerint az ágazatnak épp erre van szüksége a túléléshez és a megerősödéshez.

Vége a megszokásoknak - változtatniuk kell a gazdáknak

Az elmúlt évek, évtizedek éghajlati változásai, az új Közös Agrárpolitika talajjavítás irányába történő törekvései, valamint a fokozódó növényvédőszer-hatóanyag kivonások egyaránt abba az irányba mutatnak, hogy a gazdálkodóknak érdemes megváltoztatniuk a működésüket - mondta az Agrárszektornak Vajda Péter, a Phylazonit Kft. ügyvezetője. Kiemelte, a konvencionális szemléletet nem lehet tovább folytatni a mezőgazdasági növénytermesztésben, mert az a jövőre nézve nem lehet gazdaságos. A szakember hangsúlyozta, hogy ebben kulcsszerepet játszik, hogy mennyire tudjuk a gépi munkafolyamatainkat racionalizálni és a munkaműveleteket összevonni. Az erőforrások hatékony felhasználása mellett fontos, hogy a fókuszt a talajok szerkezetének megóvására, a szerves-anyag tartalmának növelésére és ehhez kapcsoltan a talajélet helyreállítására tudjuk helyezni. A megszokáson alapuló gazdálkodást új technológiákkal kell felváltani, ha a jövőben is eredményesesen szeretnénk gazdálkodni.

Ehhez még kert sem kell: itt a lista, ezeket a zöldségeket most is ültetheted

Friss zöldségeket az év minden időszakában érdemes fogyasztani, hiszen amellett, hogy nagyon egészségesek, sokféleképpen fel is használhatjuk őket. Ráadásul könnyedén termeszthetjük otthoni körülmények között is, sőt, az sem baj, ha nincsen kertünk. Ugyanis, sok zöldséget akár bent, a lakásban vagy házunkban is termelhetünk. Mutatjuk, hogyan!

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Bojár Gábor: Lehet, hogy az ember egy olyan állatfaj, ami előbb-utóbb elpusztítja önmagát

A hazai informatikaoktatásnak a híre még jobb, mint amilyen állapotban manapság van mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Bojár Gábor. A Graphisoft alapítójával a magyar oktatási rendszerrel szembeni bűnökön túl arról is beszélgettünk, miként lehet világsikeres céget csinálni akár Magyarországról is. Ezzel párhuzamosan körbejártuk azt is, milyen okokra vezethető vissza az, hogy ez rendre mégis elmarad hazánkban. De szóba került az is, hogy a nálunk történelmileg sokkal rosszabb helyzetből induló Észtországnak milyen modellel sikerült óriásit előlépniük a meggazdagodás útján. Bojár Gábor beszélt arról is, mi volt az az örökölt versenyszellem, ami egész életében a legnagyobb sikerek felé hajtotta, aminek után a Graphisoft eladását követően megalapította saját magán oktatási intézményét, az Aquincum Institute of Technology-t (AIT). Interjú

Rohamosan terjeszkedik a magyar élelmiszer-startup vidéken: az egész országot meghódíthatja

Az élelmiszer-pazarlás egy globális probléma, amely nemcsak a környezetre, hanem a gazdaságra és a társadalomra is negatív hatással van. A világon évente több mint egymilliárd tonna étel kerül a szemétbe, miközben sokan éheznek vagy alultápláltak. Magyarországon is komoly kihívást jelent az élelmiszer-pazarlás, hiszen évente mintegy 1,8 millió tonna étel végzi a kukában. A pazarlás legnagyobb része a háztartásokban és a vendéglátóiparban történik, ezért fontos, hogy mind a fogyasztók, mind az éttermek és boltok lépéseket tegyenek az élelmiszer-hulladék csökkentésére. 2020-ban négy egyetemista létrehozta a Munch-ot, egy olyan magyar startupot, amely innovatív megoldást kínál az ételmentésre. A Munch egy online platform, amelyen keresztül a vendéglátóhelyek és boltok eladhatják az aznap megmaradt ételeiket kedvezményes áron, így csökkentve a veszteségüket és bevonzva az új vásárlókat. A fogyasztók pedig kedvezményes áron juthatnak hozzá friss és minőségi ételekhez, miközben jót tesznek a környezetnek és a pénztárcájuknak. A cél, hogy egy olyan változást indítsanak el a vendéglátásban és az emberek gondolkodásában, aminek a segítségével meg tudják szüntetni az élelmiszer-pazarlást. Felkerestük Belayane Najoua-t, a Munch Global PR és CRM menedzserét, aki elsők között csatlakozott a céghez, hogy válaszoljon kérdéseinkre.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?