Havazás jöhet a hétvégén: itt a friss előrejelzés, mutatjuk, mi várható

Havazás jöhet a hétvégén: itt a friss előrejelzés, mutatjuk, mi várható

agrarszektor.hu
Gyakran volt szükség az esernyőkre az elmúlt hetekben, és nincs ez másként ma sem. Jelenleg a Dunántúlon esik, de napközben a Dunától keletre is elered az eső. Ma reggel pedig nyugatra is megérkezett is a következő adag egy hidegfrontnak köszönhetően. Ez a hidegfront azonban már némi izgalmakat tartogathat a télre áhítozók számára. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A front mögött ugyanis az eddigieknél hidegebb, fagyos levegő áramlik fölénk a magasban (kb. 1500 méter), és van rá esély, hogy holnap késő délután, este a legmagasabb hegycsúcsainkon is fagypont alá hűljön a levegő. Pont akkor, amikor a front csapadékrendszere is a térségben lesz. Mindez azt jelenti tehát, hogy így november közepéhez közeledve megérkezhetnek az idei első hazai hópelyhek - írja az Időkép

EZ IS ÉRDEKELHET

Az előrejelzés szerint kora estétől kerülhet átfedésbe a csapadékmező a fagyos légtömeggel, és Kékestető mellett, késő este a Bükk magasabb csúcsain is kialakulhat havas eső, havazás. Fontos kiemelni, hogy ez csak egy forgatókönyv, amit főleg saját modell-előrejelzéseinkre alapozunk. Az ilyen helyzetek nagyon érzékenyek a legkisebb időjárásváltozásra is. Az azonban már örömteli dolog lehet a tél szerelmesei számára, hogy az elmúlt időszak kora őszies, olykor nyárias időjárása után végre a hóesélyekről lehet beszélni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?