Havazás jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol eshet a legtöbb hó

Havazás jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol eshet a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Téli idő köszönt ránk, faggyal és hózáporokkal indul február utolsó, vagyis a hét első napja. Hétfő hajnalban északon, reggel a Dunántúlon és északkeleten, délután pedig a Duna-Tisza közén és a Dunántúlon havazhat. A szél sem marad távol a következő napokban, és az biztos, hogy a tavasz sem tér vissza egy darabig.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Február utolsó és egyben a hét első napján téli hangulat lesz úrrá az ország időjárásán - írja az Időkép. Hétfő hajnalban szinte mindenütt gyenge fagy várható, az Északi-középhegység fagyzugos völgyeiben -5, -8 fok körüli értékek is előfordulhatnak. A téli kabátra délután is szükség lesz, a maximumok mindössze -1 és +7 fok között alakulnak, és az erős, viharos északias szél is rontja a hőérzetet. A téli idő nemcsak a hőmérsékletben mutatkozik meg, hanem hózáporok formájában is. Hajnalban északon, reggel a Dunántúlon és északkeleten, délután a Duna-Tisza közén és a Dunántúlon havazhat. A hózáporok lokális jellegüknél fogva nem jelentenek országos havazást, időszakos csapadékhullásra kell készülni, melyet napos órák váltanak fel. Nagy mennyiségű havazás sehol nem várható, síkvidéken nem is nagyon marad majd meg a hó, a hegyvidékeken is legfeljebb pár centi gyűlhet össze. Az Időkép csapadék előrejelzése vasárnap estétől hétfő estig:

A szél sokaknak egész nap fejfájást okozhat, északon és az Alpokalján a délelőtt folyamán viharos széllökések várhatók, a nap többi részében és máshol élénk, erős lesz az északi, északkeleti légmozgás. Március első napjain a szél ugyan kissé csillapodik, és havazás sem lesz, de a tavasz nem tér vissza a naptár kedvéért. Reggelente egyre alacsonyabb értékeket mérhetünk, a hét közepén erősebb fagy is kialakulhat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?