Döbbenetes, ami az ukrán piacokon zajlik: már ennyibe kerül a hagyma

Döbbenetes, ami az ukrán piacokon zajlik: már ennyibe kerül a hagyma

agrarszektor.hu
Kezdenek elfogyni a tárolásra alkalmatlan készletek, ezért egyre több jó minőségű hagyma kerül a piacra Ukrajnában. Az új készletek a korábbinál magasabb áron, de a tavalyihoz képest még mindig jóval olcsóbban kaphatóak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az EastFruit elemzői a nagybani piaci hagymaárak jelentős emelkedését figyelték meg az utóbbi héten. Jelenleg 10-15 UAH/kg (100-150 Ft/kg) között cserélnek gazdát a tételek, ami 25%-os áremelkedést jelent a két héttel ezelőtti árakhoz képest. A hosszú távú tárolásra alkalmatlan minőségű hagyma ára viszont nem változott, de egyre kevesebb található ilyen tételekből a piacokon - írta meg a FruitVeB.

A mostani drágulás ellenére a kiváló minőségű hagyma Ukrajnában még ma is 45%-kal olcsóbb, mint 2022 novemberének elején. Ugyanakkor várható, hogy számos termelő tovább fogja emelni árait, mivel legtöbbjük biztos abban, hogy a jelenlegi kereslet mellett ezt meg tudja tenni. Ukrajnában a november elején regisztrált hagymaárak 35 Ft/kg-mal maradnak el az átlagos lengyel áraktól (160-170 Ft/kg), és a moldovai árakkal vannak egy szinten.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?