Itt az oroszok nagy terve: ez várhat a gabonapiacra a következő szezonban

Itt az oroszok nagy terve: ez várhat a gabonapiacra a következő szezonban

MTI
Rekordtermést követően 65 millió tonnás exportrekordot tervez gabonából az idén Oroszország a mezőgazdasági miniszter keddi bejelentése szerint.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A több mint 151 millió tonna gabona és hüvelyesek - ezen belül közel 99 millió tonna búza - betakarításával Oroszország képes lesz fedezni saját szükségleteit és rekordmennyiséget szállítani külföldi partnereknek

- közölte kedden Dmitrij Patrusev mezőgazdasági miniszter helyi médiajelentések szerint.

Oroszország az előző termőszezont 60 millió tonnás gabonaexport-rekorddal zárta. Patrusev szerint már most látni, Oroszország a 2023 nyara és 2024 nyara közötti szezonban az ország történetének második legnagyobb gabonatermését érte el. A különböző más mezőgazdasági termékek, például a rizs és a burgonya termelése is nőtt 2023-ban - mondta.

Az ukrajnai háború kezdete óta az orosz mezőgazdasági szektort is nyugati szankciók sújtják, amelyek akadályozzák az orosz gabona exportját. Júliusban Putyin elnök bejelentette, hogy a következő hónapokban 25-50 ezer tonna gabonát Oroszország ingyen szállít egyes afrikai országoknak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 26. 05:58